Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Riff W. naar buitenland gevlucht na schietincident Café Zuid

Politie toonde gisteren op televisie beelden van beschieting Amsterdamse horecagelegenheid in april. Daarbij raakten twee personen gewond. Een van de bezoekers - Riff W. - begon daarna terug te schieten. Hij is nu gevlucht.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Terugschieten, dat doe je niet. Zo luidt kort gezegd de boodschap die de politie gisterenavond in Opsporing Verzocht af gaf. In het programma werden beelden getoond van de beschieting van Café Zuid, op Tweede Paasdag, in Amsterdam. Daarop zijn twee schutters te zien, die snel wegkomen nadat er vanuit het café is teruggeschoten. De politie is op zoek naar zowel de twee mannen die zijn begonnen met schieten, als ook de man die meende zichzelf te moeten verdedigen met een vuurwapen. Volgens getuigen is dat Riff W., de halfbroer van de in 2015 geliquideerde Lucas Boom. W. zou naar het buitenland gevlucht zijn.

Tekenfilm

Een wildwest-incident dat voor veel ophef heeft gezorgd in De Pijp, zo viel gisteren te horen tijdens het item in Opsporing Verzocht. Op Tweede Paasdag benaderen twee mannen tussen de 1.70 en 180 meter het café dat veel wordt gefrequenteerd door criminelen. Binnen is het best gezellig, een typische zaterdagavond kennelijk: er staat een tekenfilm aan op een televisie, en iemand neemt een bel lachgas.

Terugschieten

Dan beginnen de mannen te schieten. Vermoedelijk proberen zij een man te raken die een jaar eerder ook al het slachtoffer is geworden van een schietincident. Twee personen raken gewond, van wie één in zijn nek. Hij moet met spoed worden geopereerd. 

Het is echter Riff W., een andere bekende crimineel, die zijn wapen pakt en van achter de bar begint terug te schieten. De kogels vliegen vliegen door de al kapot geschoten ruiten naar buiten. Mogelijk hadden de woonbootbewoners aan de Ruysdaelkade geraakt kunnen worden door die kogels, zo stelt de politie nu. "Levensgevaarlijk, wat die persoon deed."

Riff W. (gebalkt) op een filmpje uit 2014 dat door Crimeblogger Martin Kok gepubliceerd is.

Het effect is wel dat de twee schutters wegbenen, zoals ook te zien is op de beelden hierboven. Volgens ingewijden weet de politie om wie het gaat. Maar ook deze twee personen zijn op dit moment spoorloos.