Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Grote politieactie tegen Mocromaffia in regio Utrecht

Politie probeert slag te slaan in het Marengo-onderzoek, naar diverse liquidaties in het Mocro-milieu.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

De nationale politie is sinds vanochtend zes uur bezig met een grote politieactie tegen de Mocro-maffia in Nieuwegein, Utrecht, Tiel en Vianen. In de omgeving van het Nijpelsplantsoen in Nieuwegein zijn straten afgesloten. Bij acht zoekingen zijn in totaal zeven aanhoudingen verricht.

Kopstukken

Het Parool meldt dat het een operatie is die in het kader staat van het 26Marengo-onderzoek, ofwel de reeks liquidaties in het kader waarvan kopstukken Ridouan Taghi en Saïd Razzouki worden gezocht. Zij zijn beide op de Nationale Opsporingslijst geplaatst. De actie van vandaag - een zogeheten 'Klapdag' zou al lang op de agenda van de politie hebben gestaan.

Facilitatoren

Vermoedelijk vinden de invallen van deze ochtend plaats op locaties waar handlangers en facilitatoren van dit duo zouden verblijven. Dat hangt mogelijk samen met een recente arrestatie in Marokko van twee broers van Taghi. Op basis daarvan zou er weleens veel informatie naar boven kunnen zijn gekomen. Maar dat is slechts gissen.

Nieuwegein.

Tiel

De invallen vinden plaats in Utrecht, Vianen en Nieuwegein. Opvallend is dat er ook in Tiel een inval heeft plaatsgevonden. Al eerder deed de politie in deze Gelderse stad een arrestatie, in 2015, bij een eerder onderzoek in hetzelfde Mocromilieu: 26Koper.

Wapens

Er zijn zeven mensen opgepakt bij acht invallen. Er wordt gezocht naar wapens, verdachte spulletjes en naar de locaties waar criminelen zich zouden kunnen verbergen. De operatie is nog gaande. Er zijn nog geen namen van gearresteerde personen of andere details bekend over de invallen.