Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Welke gevolgen heeft 5G voor de gezondheid?

Het lijkt niet meer lang te duren totdat 5G geïntroduceerd gaat worden. Maar wat voor gevolgen heeft dat?

Welke gevolgen heeft 5G voor de gezondheid

Als alles goed gaat, kan Nederland voor het eerst kennis maken met 5G in 2020. Het Duitse T-Mobile wil de eerste provider zijn met een landelijk dekkend 5G-netwerk in Nederland. Het grote voordeel van 5G is sneller en stabieler internet. Alleen maar voordelen zal je zeggen. Maar er kleven toch nog wat onduidelijkheden aan het ontwikkelen van het netwerk.

Toch blijft het natuurlijk goed om voorzichtig te zijn, omdat het nog niet volledig is uitgesloten dat er totaal geen problemen zijn. Wil je toch zeker zijn? Dan kun je een stralingmeting laten uitvoeren door Strooming.nl.

Voor 5G zijn namelijk meer zendmasten nodig. Het internet werkt namelijk op een hogere frequentie waardoor maar een kleinere afstand door een antenne gedekt wordt. Meer zendmasten betekent natuurlijk ook meer straling. 

Wat de gevolgen daarvan zijn, is nog onduidelijk. Daarover maakt een groep van 180 wetenschappers uit 36 landen zich wel zorgen. De techniek qua straling is hetzelfde als bij 3G en 4G, maar vanwege de toename van het aantal masten kan de straling toch toenemen.

Toch is het niet meteen een reden om bang te worden. Een kleine groep mensen claimt gevoelig te zijn voor straling, maar een heel veel groter deel lijkt hier geen last van te hebben. Er is nog nooit bewezen dat iemand ziek is geworden van de straling van een mobiele telefoon.