Mourinho: Ajax had filosofie moeten loslaten

LONDEN (ANP) - Ajax verdient volgens José Mourinho alle lof voor de manier van voetballen. De Portugese trainer vindt echter ook dat de Amsterdammers tijdens de return tegen Tottenham Hotspur in de halve finales van de Champions League te naïef hebben gespeeld. ,,Het leek alsof ze tegen pakweg Vitesse in de Nederlandse competitie speelden. Of alsof het gewoon een wedstrijd uit de groepsfase was'', zei Mourinho als analyticus in de studio van beIN Sports.

De ploeg van trainer Erik ten Hag verspeelde in de eigen Johan Cruijff ArenA na rust een voorsprong van 2-0. Lucas Moura schoot de Spurs in de zesde minuut van de blessuretijd naar de finale (2-3). ,,Voetbal is een sportief gevecht en in gevechten heb je een strategie nodig om speciale wedstrijden te kunnen winnen. Dan moet je soms je filosofie loslaten en daar zelfs tegenin gaan om te winnen'', zei Mourinho.