Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Regisseur Nico van den Brink wint op Fantasia

MONTREAL - Regisseur Nico van den Brink is in de prijzen gevallen op het Fantasia Film Festival in Montreal. Hij won in de categorie International Short Film Competition de prijs voor beste regisseur voor The Burden, de internationale titel van zijn korte film Het Juk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

De korte film The Burden gaat over een jonge vrouw die het ouderlijk huis van haar vriendje bezoekt en daar een grimmig verleden ontdekt. Hanna van Vliet en Kay Greidanus spelen de hoofdrollen. Onlangs kondigde Nico van den Brink aan ook een Hollywoodversie te maken van The Burden.

Dinsdag maakte het Nederlands Film Festival bekend dat Het Juk op de longlist staat van korte films die in oktober meedingen naar een Gouden Kalf. De bekendmaking van de Gouden Kalf-nominaties is op dinsdag 10 september.

Het Fantasia Film Festival is het grootste en belangrijkste festival voor horror, sci-fi en fantasy-films van Noord-Amerika. De 23e editie in de Canadese stad Montreal duurt nog tot en met 1 augustus. Daar draait ook de korte horrorfilm Lili van regisseur Yfke van Berckelaer, met in de hoofdrollen Lisa Smit en Derek de Lint.