Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Hoedjes en jurken met insecten en zeewier

Zoals ieder jaar ging Prinsjesdag ook dit keer weer gepaard met hoedjes in allerlei soorten en maten. Ook maakten enkele vrouwelijke gasten in de Ridderzaal een statement met hun hoofddeksel of jurk.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Zo kwam Partij voor de Dieren-fractievoorzitter Marianne Thieme dit keer met een jurk waarop allerlei insecten waren geborduurd. Rond haar middel viel de tekst 'alle beestjes helpen' te lezen. "Dit jaar kom ik op voor de allerkleinsten van onze planeet: insecten. De insectenpopulatie is meer dan gehalveerd. Wij mensen vormen 0,01% vh leven op aarde. Toch gaat de #troonrede nauwelijks over die 99,99%. Zonder insecten geen voedsel", schreef Thieme op Twitter.

Minister van Defensie Ank Bijleveld viel op door haar outfit die gemaakt is van oude legerkleding. Ze wil op die manier stilstaan bij 75 jaar bevrijding. "We staan stil bij de bevrijders van toen, maar ook bij de militairen die sindsdien voor onze vrede en veiligheid helpen zorgen. De outfit is een eerbetoon aan hen. Het is ook een statement om te laten zien hoe Defensie zich inzet voor hergebruik van oud-defensietextiel en duurzaamheid in het algemeen."

Zeewierpak

ChristenUnie-Kamerlid Carla Dik-Faber maakte haar opwachting in een 'zeewierpak'. "Kleding van Nederlandse bodem en uit de Nederlandse zee. Duurzaam in materiaal en ontwerp: de kimono wordt in Japan overgedragen van generatie op generatie."

Minister van Onderwijs Ingrid van Engelshoven en staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer vielen op doordat ze zich lieten stylen door talentvolle, jonge kappers en schoonheidsspecialisten uit het mbo.

Naast de politici met hun partner waren er ook enkele andere bekende gezichten op het Binnenhof te zien. Ook presentator Johnny de Mol en Doe Maar-frontman Henny Vrienten mochten in de Ridderzaal luisteren naar de troonrede.