Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Den Haag overlegt over actie ‘onveilige’ boeren

Het boerenprotest in Den Haag is vol aan de gang. Burgemeester Pauline Krikke spreekt van een onveilige situatie en bezint zich nu op actie.

Den Haag overlegt over actie ‘onveilige’ boeren

Protest

Vanochtend heb je het wellicht gemerkt in de spits dat de agrariërs massaal per tractor naar Den Haag gaan om te protesteren tegen het niveau imago van de boerensector. Hoewel er maar 75 tractors op het Malieveld mogen staan, nemen een aantal boeren daar geen genoegen mee. Nu staan er inmiddels al 400. Zelfs tien vrachtwagens van boerenbedrijven hebben de plek in het centrum bereikt.

Onveilige situatie

Doordat ze massaal door de hekken rijden, spreekt de burgemeester over een ‘onveilige’ situatie. Het is zelfs zo erg dat zij overlegt met politie en justitie over de situatie. De politie grijp echter nog steeds niet in. Ze proberen wel om agrariërs naar andere plaatsen te leiden. Wel heeft het overleg geleid dat meer boeren naar het Malieveld mogen, echter wel onder begeleiding van de politie. Ondertussen is er wel meer beveiliging op het Binnenhof gekomen.

Politici

Ondertussen spreken verschillende politici de boeren toe op het veld. Zo zijn SGP’er Kees van der Staaij en PVV’er Geert Wilders al bij de demonstranten op bezoek geweest. Vanmiddag komt Carola Schouten langs, de minister van Landbouw.

aanhouding

Tot nu toe is er een boer aangehouden. Hij reedt met zijn tractor over de middenberm.