Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De 27 liquidaties in Amsterdam

Bijna dertig liquidaties werden er de afgelopen vijf jaar gepleegd in Amsterdam. Wie zijn de slachtoffers? Zijn de daders gepakt? En weten we iets over het motief? Een kille route door de hoofdstad.

De 27 liquidaties in Amsterdam

2019

Slachtoffer: Shaquille Goedhart (24)

Datum: 2 mei 2019

Plaats: Flat Hoptille, Zuid-Oost

Verdachte(n): Marc-Anthony ‘John Wick’ G. die werd aangehouden in Suriname en het land uitgezet na een mislukte overval. Badr K. zou de vluchtauto hebben bestuurd en Rivelino V. zou de vermoedelijke lokker zijn. Volgens justitie schoten Rivelino V. en Marc-Anthony G. slachtoffer Shaquille Goedhart dood met drie kogels in hoofd en hals. Badr K. zou de Peugeot 308 hebben bestuurd waarin de schutters vluchtten. Deze Badr K. (29) wordt inmiddels formeel verdacht van het spelen van een rol bij drie moordzaken: één liquidatie en twee mislukte moordpogingen in Amsterdam.

Waarom? Dat is onduidelijk. Er gaat wel een verhaal over een geldschuld. Goedhart vermoedde zelf dat hij gevolgd werd vanwege een schuld van 2000 euro.

Slachtoffer: Saban Berk (57)

Datum: 17 juni 2019

Plaats: Papaverweg, Amsterdam

Dader(s): Onbekend

Waarom? In principe onduidelijk, maar er zou wel een conflict hebben gespeeld waarbij Saban Berk een oom van zijn zoon in elkaar zou hebben geslagen.

Slachtoffer: Inchomar Balentien (33)

Datum: 21 juli 2019

Plaats: Kraaiennest, Amsterdam

Dader(s): Onbekend

Waarom? Dat is onduidelijk omdat Balentien betrokken was bij meerdere conflicten.

Extra: Inchomar was erbij toen in 2012 topcrimineel Gwennete Martha op de Dam werd aangehouden. De politie verdacht hen van het voorbereiden van een liquidatie op Martha’s aartsrivaal Benaouf A.

Inchomar is recentelijk nog vrijgesproken van betrokkenheid bij de moord op de Surinaamse crimineel Johannes Kastiel in 2008.

Inchomar had volgens bronnen dezelfde Chinese tekens op zijn rug getatoeëerd als de beruchte Tattoo Killers, maar of hij daadwerkelijk lid was van deze groep is onduidelijk. Een band lijkt er wel te zijn, omdat hij in het hoger beroep van de zaak tegen de Tattoo Killers Cor P. en Brian P. door hen werd opgeroepen om te getuigen. Naast de Chinese tekens had Inchomar ook een tatoeage met de tekst ‘Boneka Forever’. Dit zou gaan om de in 2009 geliquideerde crimineel Boneka Belserang.

In 2014 zat Inchomar in het huis van bewaring in Alphen aan den Rijn. Daar belandde hij in de isoleercel omdat hij Saïd El K. zou hebben willen liquideren.

Slachtoffer: Derk Wiersum (44)

Datum: 18 september 2019

Plaats: Imstenrade, Buitenveldert

Verdachte(n): Er zijn in verband met deze brute moord vier verdachten aangehouden waarvan er nog twee vast zitten: Badr K., die we ook kennen van de moord op Shaquille Goedhart, en nog een onbekend gebleven verdachte.

Waarom? Derk Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het liquidatieproces Marengo tegen onder anderen Mocromaffia-kopstuk Ridouan Taghi en diens vermeende rechterhand Saïd Razzouki. Afgelopen week diende deze zaak voor de extra beveiligde rechtbank in het JCS (Justitiëel Complex Schiphol) op Schiphol. Al vrij gauw na de liquidatie van Wiersum werd algemeen aangenomen dat Taghi de opdrachtgever wel zou moeten zijn. Vooralsnog is daar nog geen keihard bewijs voor gepresenteerd door het OM. Andere mogelijke scenario’s worden nog onderzocht.

Slachtoffer: Kelvin Maynard (32)

Datum: 18 september 2019

Plaats: Langbroekdreef, Zuid-Oost

Dader(s): Onbekend

Waarom? Maynard zou betrokken zijn geweest bij een ripdeal van 400 kilo coke samen met onder andere de op 2 september op Curaçao geliquideerde Genciël ‘Genna’ Feller.

Slachtoffer: Goran Savic (49)

Datum: 23 oktober 2019

Plaats: Hugo de Grootplein, West

Dader(s): Er waren twee daders, één is ontkomen en één is aangehouden op de Admiraal de Ruijterweg. De identiteit van deze mannen is onbekend.

Waarom? Goran Savic zou in zijn Italiaanse restaurant La Piccola Baracca voor het eigenlijke doelwit Jovan Durovic zijn gesprongen toen deze door een schutter onder vuur werd genomen. Durovic raakte wel zwaargewond, maar overleefde de aanslag. Savic overleed aan een schotwond in zijn hals.

Slachtoffer: Brennan Dalfour (29)

Datum: 27 oktober 2019

Plaats: Jacob Krausstraat in Amsterdam-Slotervaart

Dader(s): Onbekend

Waarom? Onbekend

Brennan Dalfour was geen onbekende van de politie. Hij zat in 2011 enkele maanden vast op verdenking van het voorbereiden van een liquidatie. Destijds werd hij aangehouden samen met de in 2017 doodgeschoten crimineel Jaïr Wessels en Omar T. Het drietal was voor hun aanhouding een scooter aan het in- en uitladen in een busje. Getuigen belden daarop de politie. De scooter bleek gestolen te zijn. In de bus werden maskers, een vuurwapen met munitie, tiewraps en andere attributen gevonden die ook veelvuldig bij liquidaties worden gebruikt. Na drie maanden voorarrest werd het drietal echter vrijgelaten. Volgens de rechtbank was hun precieze plan onduidelijk.

Lees alles!

Dit is een voorstukje uit ons blad. Wil je lezen over alle liquidaties die de laatste vijf jaar in Amsterdam plaatsvonden. Bestel Panorama dan HIER of lees het op Blendle!