Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Coach Orie lyrisch over schaatskampioen Krol

HEERENVEEN (ANP) - Schaatscoach Jac Orie van Team Jumbo-Visma wilde bij de EK afstanden na de indrukwekkende triomf van zijn prijsvechter Thomas Krol op de 1500 meter geen uitspraken doen over de rest van het seizoen. "Nee, ik ga geen prognose geven over uitslag van deze afstand bij de WK komende maand in Salt Lake City. Er zijn zoveel goede schaatsers op dit onderdeel. Ik zeg alleen dat we om de prijzen gaan meedoen."

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback1.png

Na de wereldtitel vorige winter en de Nederlandse titel vorige maand veroverde Krol (27) op de schaatsmijl in Thialf ook de Europese titel. Met overmacht. Hij zette de onttroonde Rus Denis Joeskov als nummer nummer twee op ruim een seconde.

"Thomas doet het ontzettend goed", sprak Orie lovende taal. "Het is niet alleen een kwestie van mentale rust bij hem. Thomas is fysiek ook sterker geworden. Hij groeit nog steeds door, stiekem, ondanks dat hij al heel groot is. Hij is heel goed in balans, ook in technisch opzicht. Vooral de bochten lopen steeds beter bij hem. Daar haalt hij nu veel snelheid uit."