Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Advocaat wil meer onderzoek moordzaak Milica van Doorn in 1992

AMSTERDAM (ANP) - De advocaat van de Zaandammer Hüseyin A. (49), die is veroordeeld voor de verkrachting van en moord op Milica van Doorn in 1992, wil dat er in hoger beroep meer onderzoek wordt gedaan en meer getuigen worden gehoord. Dit zou moeten aantonen dat zijn cliënt, die blijft ontkennen, niet de dader is. A. is in 2018 veroordeeld tot twintig jaar celstraf, conform de eis van het Openbaar Ministerie.

https://cdn.pijper.io/core/panorama-fallback2.png

Voor de rechtbank heeft A. beweerd dat hij een geheime relatie had met het 19-jarige slachtoffer. Dat is volgens hem de reden dat er een spermaspoor is gevonden in het lichaam van Van Doorn. Hij zou niet lang voor haar dood nog seks met haar hebben gehad. Advocaat Yasar Özdemir stelt dat het gevonden sperma geen daderspoor is.

Het OM blijft dit alternatieve scenario volstrekt onwaarschijnlijk vinden. "Er is geen enkele aanwijzing voor gevonden en de verdachte kwam pas een jaar na dato met dit verhaal", zei de advocaat-generaal dinsdag tijdens een regiezitting voor het gerechtshof in Amsterdam.