Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Harvey Weinstein schuldig verklaard

Hollywood-producent Harvey Weinstein (67) is vandaag veroordeeld voor aanranding en verkrachting. Welke straf hij krijgt is nog niet bekend, maar dat hij schuldig is bevonden staat vast.

Harvey Weinstein schuldig verklaard

Seksueel roofdier

Vandaag kwam het verlossende woord: Harvey Weinstein is schuldig verklaard. Dat heeft de jury in New York bepaald. Niet schuldig aan alle aanklachten: zo werd hij voor meest ernstige aanklacht (roofzuchtige seksuele mishandeling) vrijgesproken. Dat had hem levenslang kunnen geven. Maar zelf stelde hij geen seksueel roofdier te zijn en enkel seks met wederzijdse instemming te hebben gehad, en de jury achtte deze aanklacht niet voldoende bewezen.

#MeToo

De jury achtte hem wel schuldig aan het seksueel misbruiken van zijn voormalig assistent Mimi Haleyi. Ook de verkrachting van Jessica Mann wordt bewezen verklaard. Voor deze veroordelingen kan Weinstein 25 jaar de cel in gaan. In totaal is Weinstein, nadat door de New York Times en een aantal vooraanstaande vrouwen in de filmindustrie de #MeToo beweging op gang is gebracht, door meer dan 80 vrouwen beschuldigd seksueel wangedrag.