Politie bekeurt feestende jongeren op 'anticorona-party'

Het coronavirus lijkt voor veel jongeren duidelijk en ver-van-hun-bed-show, aangezien ze nog steeds bereid zijn om met hun (en andermans) leven te spelen.
Politie bekeurt feestende jongeren op 'anticorona-party'

Want ook dit weekend was de politie druk in de weer om feestende jongeren uit elkaar te drijven. De nieuwe maatregelen (scholen dicht, geen groepsvorming, 1,5 meter afstand houden) lijken tegen dovemansoren gericht. Waarom? Omdat jongeren nog steeds denken dat het coronavirus hen niet treft. Of het boeit ze niet genoeg.

Het feit dat de hele horeca- en evenementensector op het moment naar de gallemiezen gaat om dit virus een beetje in te dammen, zou in principe voldoende aanwijzing moeten zijn dat feestjes eventjes een no-go zijn. Maar niet voor onderstaande jongeren. Liever met corona in de kist, dan een feestje gemist.

Rotterdam

Burgemeester Aboutaleb heeft afgelopen zaterdag het Grand Hotel in Rotterdam gesloten, omdat een groep van meer dan twintig jongeren daar een feestje bouwden. Ze dronken alcohol, namen lachgas en stichtten brand in het trappenhuis. En dat allemaal uiteraard niet op 1,5 meter afstand van elkaar.

De politie gaf de jongeren eerst een waarschuwing, maar toen ze die even later negeerden kregen alle 24 jongeren een boete aan hun broek en was het afgelopen. 

Lemmer

In Lemmer hielden tien jongeren een huisfeestje. Ook daar moest de politie aan te pas komen. Onwetendheid leek hier de boosdoener, aangezien één van de jongeren hier verklaarde dat 'alleen ouderen corona krijgen'.

Urk

In Urk werd het helemaal een spannende vertoning. Daar hielden jongeren in het Urkerbos een 'anticorona-feest'. Het evenement was via Facebook in het leven geroepen. De politie zette een helikopter in om het feest op te sporen en uit elkaar te drijven. Volgens de politie troffen ze 'flink wat jongeren' rond een kampvuur aan. De meeste wisten te ontkomen, maar ook daar zijn een paar in de kraag gegrepen.

Feestjes missen

Wat is hier het grote probleem? Jongeren zien het als een ver-van-hun-bed-show. 'Het zal wel niet zo'n vaart lopen, alleen ouderen krijgen het', is wat veel jongeren nog steeds geloven, waardoor ze de maatregelen niet zo serieus nemen. En dat is heel gevaarlijk! Maar het feit dat ook zij besmet kunnen raken, en juíst vanwege mogelijk slechts 'milde klachten' mensen om zich heen kunnen besmetten, weegt duidelijk niet op tegen de pijn van feestjes missen vanwege 'social distancing'.

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f01a3d863c0f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws