Duffy deelt afschuwelijke details van ontvoering en verkrachting

Zangeres Duffy scoorde grote hits met Mercy en Warwick Avenue, maar daarna bleef het lange tijd stil. Op Instagram deelde ze onlangs haar heftige verhaal: ze was ontvoerd en verkracht. Ze geeft nu meer details.
Duffy deelt na 10 jaar haar verhaal

Gedrogeerd

In haar post op Instagram, waar ze vertelde wat haar overkomen was, gaf Duffy aan nog niet klaar te zijn om het hele verhaal te delen. Dat zou ze later wellicht in een interview doen. Ze heeft nu toch besloten zelf haar verhaal te doen. "Ik ben door mensen gewaarschuwd om dit niet te vertellen... Daarom heeft het weken geduurd. Als ik hiermee mijn toekomst verpest, doe ik dat om mijn verleden te eren."

Doodsbang

Het heeft haar tien jaar gekost om de moed te verzamelen om haar verhaal te delen. Dat doet ze nu in een blog van maar liefst zeven pagina's. "Tijdens mijn verjaardag werd ik gedrogeerd in een restaurant, om vervolgens vier weken lang gedrogeerd te worden en naar het buitenland te worden ontvoerd", begint Duffy haar verhaal.

Ze herinnert zich  helemaal niets meer van de vliegreis en bevond zich opeens achter in een auto. "Ik werd in een hotelkamer gestopt, waar de dader mij verkrachtte. Ik was doodsbang en durfde niet te vluchten. Ik heb geen idee hoe ik de kracht heb gevonden om die dagen door te komen, maar ik voelde een soort overlevingsdrang", vertelt de zangeres. 

Zombie

Daarna vloog haar verkrachter haar terug naar Engeland, waar hij haar opnieuw drogeerde in haar eigen huis. "Ik weet niet of hij mij toen ook weer verkracht heeft. Ik voelde me een zombie. Ik weet wel dat ik niet naar de politie durfde te stappen, omdat ik dacht dat ik anders vermoord zou worden. Ik kon het risico niet lopen om ‘nieuwswaardig’ te worden in verband met mijn veiligheid. Dus ik moest mijn instinct volgen. Ik vluchtte en vond een plek waar hij me niet kon vinden."

Vrij

Daarna bracht ze jaren in isolatie door en verhuisde ze keer op keer, omdat ze zich niet veilig voelde. "Ik wilde het liefst van naam veranderen, emigreren en bijvoorbeeld bloemist worden." Terugkeren in de muziekwereld durfde ze niet. "Ik was bang dat ik allerlei vragen zou krijgen over waar ik al die jaren geweest was. Dan had ik moeten liegen en dat had ik niet gekund."

Hoewel deze traumatische gebeurtenissen van grote invloed zijn geweest op Duffy's leven, gaat het inmiddels stukken beter met de zangeres. "Ik hoop dat ik door het delen van mijn verhaal weer een lach in mijn ogen krijg, licht in mijn leven, dat zo lang afwezig is geweest", besluit ze. "Ik kan dit decennium nu achter me laten. Hopelijk krijg ik nu nooit meer ‘Wat is er met Duffy gebeurd-vragen’. Nu ben ik vrij."

Het hele verhaal van Duffy kun je hier op haar website lezen. 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5f019d007a1f7', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });

Laatste nieuws