doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Let op: ook via dit gebruiksvoorwerp verspreid het coronavirus zich

Dat het coronavirus zich ook kan verspreiden via voorwerpen (zoals winkelwagentjes), is inmiddels bekend. Maar ook je mobiele telefoon is een grote boosdoener!
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Let op: ook via dit gebruiksvoorwerp verspreid het coronavirus zich

Derde hand

Wetenschapper Karl Kruszelnicki geeft aan dat je telefoon een bron van bacteriën is. Je wast je handen regelmatig, maar je telefoon waarschijnlijk niet. Terwijl je hem wél de hele dag door gebruikt. "Je moet je telefoon eigenlijk zien als je derde hand", legt Karl uit.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Hij laat aan Daily Mail weten dat het slim is om regelmatig je telefoon te desinfecteren. Zo kunnen ziektekiemen die eventueel via je hand op je telefoon zijn gekomen niet verspreid worden naar bijvoorbeeld je gezicht.

Telefoon desinfecteren

Het virus kan naar verluidt enkele uren tot maar liefst negen dagen overleven op voorwerpen, waardoor je er goed aan doet je mobiel schoon te houden. Hoe je dat het beste doet? "Veeg je telefoon één keer per dag af met een alcoholdoekje om zeker te weten dat hij schoon blijft", aldus Karl.

Buiten het coronavirus om is het overigens óók slim om regelmatig je smartphone te desinfecteren. Onderzoek van de University of Arizona in 2012 toonde namelijk aan dat mobieltjes tienmaal zo veel bacteriën bevatten als een wc-bril. Op 16% van alle telefoons zouden zelfs bacteriën uit uitwerpselen zitten. Ew!

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws