Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Peter Pannekoek maakt gehakt van Derksen tijdens Televizier-gala, De Snor reageert

Donderdagavond tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2024 rakelde Peter Pannekoek even wat oude VI-relletjes op.

Peter Pannekoek

Bijna heel bekend Nederland zat donderdagavond opgedoft in theater Carré in Amsterdam voor het Televizier-Ring Gala 2024. Cabaretier Peter Pannekoek en Jan Smit presenteerden de boel en daarbij hoorde de grappenmaker natuurlijk het publiek te vermaken met wat flauwe geintjes.

Dit jaar was De Snor de lul bij de cabaretier. Dat gebeurde nadat het fragment werd getoond waarin Derksen zei dat GroenLinks-politicus Habtamu de Hoop 'geen echte Fries' kon zijn, omdat hij in Ethiopië is geboren. De politicus werd echter op jonge leeftijd geadopteerd door zijn Friese ouders en Derksens uitspraak zorgde destijds voor het zoveelste VI-relletje.

Kreeg Vandaag Inside dankzij Pannekoek tóch nog een podium tijdens de 59ste editie van het Televizier-gala. Want waar de mannen in 2011 nog met de ring naar huis gingen, is het de afgelopen jaren klaar met de nominaties.

'Te veel in zichzelf gaan geloven'

Hoewel het gala nog in volle gang is wanneer donderdagavond de uitzending van VI begint, kunnen de mannen toch een aantal fragmenten meepakken. Zo vieren ze de prijs voor vaste tafelgast Merel Ek. Zij is de winnaar van de Televizier-Ring Talent 2024. En daarnaast wordt natuurlijk het stukje van Pannekoek over Derksen uitgebreid besproken.

"Kun je het aan voor de reclame of zeg je daarna Pannekoek?" vraagt Genee aan zijn VI-collega.

Derksen: "Oh nee, kom maar met die Pannekoek! Ik doe 'm gewoon een proces aan hé. Smaad."

Het fragment wordt vervolgens gestart, waarin Pannekoek begint: "Volgens Johan Derksen is Vandaag Inside het enige programma op de Nederlandse televisie waar mensen nog écht zeggen wat ze denken. En dat klopt."

"Kijk, ik DENK dat Johan Derksen het voorbeeld is van een man die teveel in zichzelf is gaan geloven. Een man die iedereen camerageil noemt, terwijl hij zelf vijf dagen per week op tv is."

Daarbij is het de beroeps grappenmaker opgevallen dat wanneer De Snor een keer niet op de beeldbuis verschijnt, hij een 'cameraploeg naar Grolloo laat komen om zijn mening te geven over iets wat die dag in De Telegraaf stond'.

Ondertussen komen Hélène Hendriks en Merel Ek lachend in beeld vanuit theater Carré. Johan luistert nog altijd aandachtig mee.

Pannekoek is nog niet klaar en doet er nog een schepje bovenop: "Een man die in de loop der jaren zo op zijn hond is gaan lijken, dat zijn vrouw 's nachts in bed niet meer weet: 'Wie is nou de hond en wie is Johan Derksen. Uiteindelijk is ze erachter gekomen, degene met de betere adem, dat is de hond."

Reactie Johan

Derksen lijkt geen enkele problemen te hebben met de uitspraken van Pannekoek. "Daar kan ik heel goed tegen. Peter Pannekoek is cabaretier." Verder maakt hij er geen woorden aan vuil.

Toch wordt tijdens de uitzending van Vandaag Inside niet het hele fragment getoond. Want ook het kaarsrelletje werd tijdens het Televizier-gala aangehaald door de beroeps grappenmaker.

"Ik weet niet precies hoe oud hij is: ik kan de kaarsen op zijn verjaardagstaart niet tellen, want die heeft hij allemaal in een bewusteloze vrouw geduwd", aldus Pannekoek. Jammer genoeg geen reactie van de VI-ster op deze grap, maar hij had er vast om kunnen lachen.

Entertainment
  • Vandaag Inside, Televizier-Ring Gala
  • NL Beeld / Arjo Frank
  • KIJK