Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilfred Genee legt uit waarom Baudet niet welkom is bij VI: 'Extreme dingen gebeurd'

De politicus staat te popelen om aan te schuiven, maar de mannen van Vandaag Inside houden de boot af. Wilfred Genee legt uit waarom. 

Baudet en Genee

Het zit Forum voor Democratie niet echt mee de laatste tijd. Bij de landelijke Tweede Kamer-verkiezingen van 22 november 2023 harkte de partij 3 zetels binnen. Terwijl dat er na de verkiezingen van 2021 nog 8 waren. En ook de Europese verkiezingen pakten niet gunstig uit; FvD wist geen enkele zetel te behalen.

Maar dat betekent niet dat Thierry bij de pakken neer gaat zitten. Zo organiseert Forum bijeenkomsten, is er een BV uit de grond gestampt om boeken en maaltijdboxen te verkopen én is Thierry regelmatig te zien in Forum Inside, een podcast van Baudet en Ralf Dekker. Volgens hun eigen beschrijving is dat 'een praatprogramma waarin alle ontwikkelingen van de samenleving ongecensureerd worden besproken'. Maar waarom schuift Baudet niet aan bij Genee, Derksen en Van der Gijp in dat échte Inside-programma?

'Nu is het te laat'

Dat heeft alles te maken met presentator Wilfred Genee, zo onthult de presentator aan tafel bij talkshow Renze. Daar vertelt hij dat Baudet een keer te gast was in zijn radioshow. De FvD-man zou toen bijna zijn weggelopen omdat Genee uitgepraat was over Baudets boek en wat politieke vragen stelde. Op het moment dat Baudet toch weer wilde zitten kapte Genee dat direct af. "Ik zei: Nu is het te laat, nu moet je weggaan. Toen was het klaar."

Niet dat de relatie toen onherstelbaar beschadigd is geraakt; de Forum-man was daarna nog enkele keren te gast in de radioshow. Maar aan tafel bij Vandaag Inside op tv zie je hem eigenlijk nooit. Rutte was te gast, Kaag kwam langs, Yeşilgöz mocht aanschuiven. Waar blijft Thierry?

'Extreme dingen gebeurd'

De politicus wil namelijk dolgraag langskomen. Genee vertelt bij Renze dat Baudet hem zelfs laatst nog belde om te vragen of hij te gast mocht zijn in het programma. Dat gebeurde alleen precies in VI's zomerstopperiode. Dat kon dus niet. Maar zelfs als het wel had gekund, was Baudet niet welkom geweest, stelt Wilfred.

"Ik vind dat er zoveel extreme dingen gebeurd zijn rond die partij dat je op een gegeven moment moet zeggen: dat is klaar", aldus de VI-presentator. "Dat is mijn gevoel erbij."

Hiermee lijkt Genee de deur definitief dicht te gooien voor Thierry. Wie Baudet wil zien schitteren in een 'Inside-programma' moet het voorlopig dus helaas doen met een afleveringetje Forum Inside.

Entertainment
  • Renze, Mediacourant
  • NL Beeld / Patrick van Emst