Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Van Susanne voor haar transformatie

In Panorama’s VanVoor, de langstlopende rubriek van Nederland, draagt een bijzondere dame (misschien wel je buurvrouw!) een sexy foto van zichzelf op aan een bijzonder iemand in haar leven of met een andere mooie reden. Deze week: Susanne Mulder (49) uit Didam.

Vanvoor

Susanne leidinggevende bij de facilitaire dienst van een varkensverwerkingsbedrijf (“In de schoonmaak dus, maar niet in de slachterij zelf, hoor!”), gaat graag naar de sauna en heeft nu al zin in de festivalzomer: “Ik heb al een aantal festivals op de planning staan, waaronder Kinky on the Beach en Under the Bridge!”

“Tien jaar geleden kreeg ik een maagverkleining, wat voor mij een geschenk uit de hemel was. Op mijn ‘grootst’, zoals ik dat altijd zeg, woog ik 146 kilo, nu weeg ik iets minder dan de helft. Ik sta nog regelmatig op de weegschaal om mijn gewicht nauwlettend in de gaten te houden, want ik wil nooit meer zo groot worden als toen. Ergens weet ik ook dat dat helemaal niet meer kan, maar toch zit dat nog ergens in mijn systeem.”

‘Ooit woog ik 146 kilo, nu nog maar de helft!’

“Toen ik 72 kilo kwijt was, schrok ik als ik mezelf in een etalageruit zag. Dan dacht ik: wie is dat, dat kan ik helemaal niet zijn! Zo gek is dat niet: in de laatste klas van de basisschool woog ik al 90 kilo, dus voor mijn gevoel was ik mijn hele leven al groot. Dat gevoel gaat niet zomaar weg, ook niet als je nog maar de helft weegt. Ik weet dat het tussen mijn oren zit, maar ik denk dat dat nooit meer weggaat. Zonde wel: iedereen is namelijk mooi op zijn eigen manier, of je nou dik, dun, groot of klein bent. Ik hoop dat ik dat ooit ook volmondig over mezelf kan zeggen, maar dat gaat steeds beter. Als ik nu in de spiegel kijk, dan denk ik: dit is gewoon wie ik ben.”

Foto: toonen-wientjens.com
Haar & make-up: Jedidjah Kuijten

Lifestyle
  • toonen-wientjens.com