Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Voor verkrachting veroordeelde man plakt enkelband aan buldog en gaat naar festival

Het plan bleek echter verre van waterdicht.

Enkelband

Afbeelding ter illustratie

Een opmerkelijk verhaal uit het Belgische Antwerpen, waar ene Ladislas L. in het nieuws kwam nadat hij aan het feesten was op een festival. Nu is er natuurlijk niks mis met uit je plaat gaan op een feestje. De Belg in kwestie mocht zijn huis echter niet uit wegens een veroordeling van een strafbaar feit.

Ladislas, een bekende horecabaas in België, is enige tijd terug schuldig bevonden aan de verkrachting van een 19-jarige student. Samen met zijn partner Christophe V. had L. volgens de rechter seks met een veel te dronken jongen, die de volgende ochtend aangifte deed van verkrachting. "Moest da gastje nuchter zijn geweest deed die da ni", appte V. de volgende dag naar Ladislas. Iets dat de rechter liet meewegen in zijn vonnis.

Enkelband aan buldog

Ladislas zat na de veroordeling thuis, maar had blijkbaar zin in een feestje. Hij knipte zijn enkelband af, plakte het trackersysteem aan zijn buldog en ging de hort op. Plaats van bestemming: Extrema Outdoor, het driedaagse dancefestival in Houthalen-Helchteren in de Belgische provincie Limburg.

Het centrum voor Elektronisch Toezicht had de Vlaming echter direct door. Een medewerker waarschuwde de politie, die direct naar L's huis ging. Eenmaal daar ontdekten agenten dat de veroordeelde verkrachter op pad was.

Daar maakte L. trouwens ook geen geheim van. Op Instagram postte hij foto's en video's van het feestje. Meneer zat gewoon te relaxen in de VIP-lounge met flessen dure drank.

De bak in

Aan het begin van deze week gaf L. zichzelf aan, waarna de Belg linea recta naar de bajes werd gebracht. Daar mag hij de rest van zijn gevangenisstraf uitzitten.

De flamboyante horecabaas was voorheen uitbater van tenten als de Holy Food Market in Gent en restaurant Coco in Antwerpen - inmiddels beide failliet. Tegen L. werd volgens het Belgische HLN in 2022 nog een onderzoek gestart wegens vermeende fiscale fraude, nadat een speciaal drugsteam de deuren van VIP-restaurant Coco Antwerp verzegelde.

Misdaad
  • HLN, Nieuwsblad, de Telegraaf
  • Adobe Stock