Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verrassende ontwikkeling na 'transrel' Anouk

Eerst een pot vol bloed en een statement, nu een kersverse vriendschap met een transgender?

Anouk

Anouk plaatste laatst een foto op Threads, een soort Twitter van Facebook, waarop een wc-pot met menstruatiebloed te zien is. "Je pipi er afhakken maakt je nog geen vrouw. Maar dit wel", schreef ze erbij. "Ben ik nu gecanceld?"

De ophef

Een eenduidig antwoord op die vraag kwam er niet. Niet geheel verrassend ontstond ophef, vooral onder mensen die haar opmerkingen als 'transfoob' bestempelen. Maar er waren zeker ook personen die het een sterk staaltje social media-posting vonden. "Ja, het is 2024 en zeggen dat mannen geen vrouwen zijn maakt je gelijk een doelwit in een heksenjacht", aldus een medestander.

Ook enkele BN'ers voelden zich genoodzaakt om iets onder Anouks post te tikken. Davina Michelle: "Het maakt je biologisch misschien geen vrouw, maar het kan iemand wel het lichaam geven waar zij comfortabel een gelukkig in is."

Transgender Nikkie de Jager was iets minder genuanceerd. "Dat een van de meest nuchtere en gerespecteerde muzikanten van Nederland een schaamteloze terf en transfoob blijkt te zijn, stond NIET op mijn bingokaart voor 2024′, schreeft De Jager (29) in een post op Instagram.

De term 'terf' staat voor 'trans-exclusionary radical feminist'. Volgens sommige mensen uit de links-progressieve hoek ben je bijvoorbeeld al een 'terf' als je als dame zegt dat 'vrouwen vrouwen zijn, en mannen mannen'.

Bijzondere wending

De storm rondom Anouk, haar pot bloed en de statements was inmiddels al gaan liggen. Maar ineens komt de zangeres met een opvallend Instagram-bericht. Ze plaatst een foto van zichzelf en ene Milly, een transgender.

"Na alle reacties op mijn bericht van vorige week heb ik per mail een uitnodiging gekregen voor een bijzonder en verhelderend ontmoeting met Milly, een transvrouw uit Noord-Holland", schrijft Anouk bij de foto. "Geen damage control of excuses, maar een liefdevol, eerlijk en openhartig gesprek waarin we meerdere inzichten over ons leven met elkaar hebben gedeeld. Ontzettend fijn en leerzaam."

Deze Milly ondergaat volgende week een geslachtsoperatie en Anouk vindt haar 'moedig en sterk', blijkt uit het bericht. Anouk: "Deze “tering tyfus terf” zal één van de eerste zijn die binnenkort op je stoep staat om deze belangrijke stap in jouw leven te vieren."

Kortom, niemand zag het aankomen, maar Anouk heeft toch een nieuwe vriend overgehouden aan haar bloederige statement.

Entertainment
  • RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst