Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dealer deelt visitekaartjes met zakjes coke uit

Ook illegale bedrijven moeten iets doen aan marketing.

Visitekaartjes

De politie in Calgary - de grootste stad in de Canadese provincie Alberta - heeft een man opgepakt op verdenken van een handjevol strafbare feiten. Eentje daarvan is het uitdelen van visitekaartjes. Dat is op zich niet illegaal natuurlijk, tenzij je gratis proefzakjes met wit poeder aan de kaartjes niet. En dat is precies wat er aan de hand was.

Al sinds kerstavond waren agenten op de hoogte van het bestaan van de bijzondere business cards. Meerdere mensen die naar een lokaal casino gingen hadden er eentje gekregen. Op de kaartjes stond de naam 'Alex Lee' en aan de achterkant waren doorzichtige plastic zakjes geniet. Op de zakjes stonden blauwe sterren en de inhoud was wit poeder, waarvan op een later moment werd vastgesteld dat het cocaïne was.

Arrestatie

Deze bijzondere marketingstrategie was genoeg aanleiding voor de Canadese politie om een onderzoek te starten. Een belangrijk aanknopingspunt in de zaak was de naam - Alex Lee - die op op de kaartjes stond gedrukt. Dit was vermoedelijk het alias van de dealer.

In de maand januari wist de politie meer en meer informatie te vergaren. Op een gegeven moment wisten ze ook het voertuig - een Toyota Tundra uit 2020 - van de vermeende drugshandelaar te identificeren.

Vorige week zaterdag werd de verdachte aangehouden. Zowel zijn truck als zijn huis in Calgary werd doorzocht. Daarbij werd zo'n 60 gram coke gevonden, verdeeld in individuele zakjes. Ook vonden agenten een digitale weegschaal, bijna 1.300 dollar aan cash en, jawel, de Alex Lee-visitekaartjes.

De naam bleek inderdaad een alias, want de 30-jarige 'zakenman' heet Seyyed Amir R. Zijn visitekaartjes moest hij inleveren, net als de drugs en de dollars. Ook heeft hij verschillende aanklachten aan zijn broek, waaronder twee voor drugshandel. Na het onderzoek is R. vrijgelaten en op 26 februari moet hij voor de rechter verschijnen.

Misdaad
  • Calgary Herald
  • Calgary Police Media Relations