Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Pijnlijk: 50 zakjes coke gevonden op kantoor Belgische minister van Onderwijs

Een zeer pijnlijke kwestie voor de socialisten van de PS en partijleider Caroline Désir.

België

De PS, een soort SP van het Franstalige deel van België, staat in z'n hemd. Dit nadat bekend is geworden dat er een drugsvondst is gedaan op het kantoor van de Waalse minister van Onderwijs Caroline Désir. De politie viel afgelopen december het kantoor binnen en vond maar liefst vijftig zakjes coke, aldus de NOS.

De minister wordt zelf nergens van verdacht, maar zou in december op de hoogte zijn gesteld van de verdenking van een van haar medewerkers. Een dag later doorzochten medewerkers van de partij 'alle plekken in het gebouw' waar de verdachte kon komen. Dit leverde tientallen 'zakjes wit poeder' op. Het ging om coke, bleek al snel. Ook de politie is nog op zoektocht gegaan in het pand, maar ontdekte niet meer drugs dan al gevonden was. De PS startte direct een ontslagprocedure tegen de medewerker, die opgepakt werd en van drugshandel wordt verdacht.

Verdachte is zoon oud-minister

Inmiddels zijn er acht verdachten in de boeien geslagen in de zaak, zo schrijft het Belgische HLN vandaag. Twee van hen zijn onder voorwaarden weer op vrije voeten gesteld, zes personen zitten nog vast. Saillant detail: de verdachte medewerker in kwestie is Mekki V. Dat is de zoon van Fadila Laanan (PS), een voormalig minister en huidig Brussels Parlementslid. Dat meldt HLN. Deze Mekki V. was volgens de krant verantwoordelijk voor het materiaal en de logistiek op de afdeling.

De reden dat de pijnlijke kwestie nu pas - ruim een maand na de cokevondst - naar buiten komt, heeft volgens de PS te maken met het lopend onderzoek. Dat is 'gisteren ruim toegelicht door Caroline Désir', aldus de partij in een verklaring.

Bizar
  • HLN, de Telegraaf
  • NL Beeld / Belga