Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

De 5 meest voorkomende zonneschermen

Zonneschermen zijn een populaire manier om schaduw en bescherming tegen de zon te bieden.

Zonneschermen

Ontdek de vijf meest voorkomende typen zonneschermen die je kunt tegenkomen.

Uitvalschermen 

Uitvalschermen zijn misschien wel de meest bekende zonneschermen. Ze worden bevestigd aan de gevel van een gebouw en kunnen worden uitgeklapt om schaduw te creëren. Deze zonneschermen zijn eenvoudig in gebruik en bieden effectieve bescherming tegen de zon.

Knikarmschermen

Knikarmschermen zijn vergelijkbaar met uitvalschermen, maar hebben langere armen die verder uitsteken. Dit zorgt voor een groter schaduwgebied en meer flexibiliteit bij het plaatsen van meubels of het creëren van een comfortabele buitenruimte.

Markiezen 

Markiezen zijn zonneschermen met een opvallend uiterlijk. Ze hebben een traditionele uitstraling en zijn voorzien van stoffen die zowel naar beneden als naar voren kunnen worden uitgeschoven. Markiezen voegen een vleugje elegantie toe aan de gevel van een gebouw.

Screens

Screens zijn moderne zonneschermen die zijn gemaakt van stevig gaasachtig materiaal. Ze kunnen gemakkelijk worden neergelaten of opgetrokken om de hoeveelheid zonlicht te regelen en bieden ook privacy en bescherming tegen insecten.

Pergola's en zonnedoeken

Pergola's en zonnedoeken zijn zonneschermen die vaak worden gebruikt in tuinen en buitenruimtes. Ze bestaan uit een stijlvol metalen frame bedekt met stof of doek dat schaduw biedt. Deze zonneschermen zijn ideaal voor het creëren van een aangename buitenomgeving.

Ontdek meer over zonneschermen bij Somfy

De keuze van het juiste zonnescherm hangt af van je specifieke behoeften en de esthetiek van je huis of tuin. Of je nu kiest voor een klassiek uitvalscherm, een moderne screen, of een elegante markies, zonneschermen bieden een effectieve manier om comfortabel van de zon te genieten terwijl je beschermd blijft tegen de schadelijke stralen. Overweeg je opties en kies het zonnescherm dat het beste bij jou past.

Lifestyle
  • Unsplash