Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Zien: Europol geeft 4 nieuwe foto's vrij van 'Bolle Jos', de meest gezochte man van het land

Veel beeldmateriaal van de vermeende Brabantse drugsbaron is er niet, maar sinds kort staan er een aantal nieuwe foto's op de Europol-site.

Bolle Jos

De jacht op Jos Leijdekkers is nog in volle gang. De man met vele bijnamen - 'Bolle Jos', 'Josje Breda', 'Holly', 'El Presidente' - staat internationaal gesignaleerd en prijkt bovenaan het verlanglijstje van meerdere opsporingsdiensten. Er ligt sinds enige tijd zelfs 200.000 klaar voor degene met de gouden tip die tot zijn arrestatie zal leiden.

Justitie verdubbelde hier in maart 2023 het oude record mee voor hoogste tipgeld ooit in een zaak. Voordat Ridouan T. in z'n kraag werd gevat in Dubai stond er namelijk een ton klaar voor degene die met de gouden tip kwam om de vermeende leider van de mocro maffia aan te houden. Maar met T. achter tralies is er duidelijk een nieuwe 'most wanted man' voor justitie: 'Bolle Jos'.

Voortvluchtig

De 32-jarige Brabander wordt gezien als leider van een criminele organisatie die op grote schaal coke zou invoeren via verschillende Europese havens. In korte tijd zou de Bredanaar zijn uitgegroeid tot een van de meest invloedrijke, internationale spelers in de onderwereld. Ook wordt hij in verband gebracht met de verdwijning van Naima Jillal alias 'the Godmother of coke'.

Meerdere mensen die deel zouden uitmaken van zijn vermeende criminele organisatie werden al opgepakt. Jos zelf loopt echter nog vrij rond, ondanks de grootschalige klopjacht die er gaande is. Volgens de geruchten houdt hij zich mogelijk schuil in Turkije.

Foto's

Naast dat er een prijs op zijn hoofd is gezet, hebben de opsporingsdiensten ook foto's van Jos gepubliceerd. Toch zijn die afbeeldingen behoorlijk verouderd, aldus de politie. Via een compositietekening is later geprobeerd om een beter beeld te schetsen van de 'most wanted-man'.

Inmiddels is er meer beeldmateriaal online gezet door Europol. Op de site met meest gezochte personen van Europa staan nu in totaal zes foto's/tekeningen van Jos Leijdekkers. Hieronder vind je alle afbeeldingen van de Bredanaar die de multinationale onderzoeksorganisatie heeft gepubliceerd.

Stand strafzaak

Hoewel van Jos nog ieder spoor ontbreekt, is vorige week besloten dat de strafzaak tegen hem in juni van start gaat - of hij er nou bij is of niet. In dat laatste geval zou het kunnen dat hij bij verstek wordt veroordeeld (of wordt vrijgesproken).

Misdaad
  • Crimesite, Europol
  • Europol