Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Mexicaanse meth-kok bang voor 'moordcommando' in Nederlandse bajes

Het verblijf van de Mexicaanse Ignacio F. in Nederland is tot nu toe geen groot succes. Afgelopen oktober sprong hij van een balkon in Heerlen en brak daarbij zijn wervels. En nu is hij bang dat hij in de gevangenis in Sittard wordt uitgeschakeld door een 'moordcommando'. Dat schrijft De Limburger.

meth-kok

Afbeelding ter illustratie

De 47-jarige Ignacio F. zit vast op verdenking van het bezit en de productie van harddrugs. Hij zou een zogenaamde 'kok' zijn die zich in een crimineel laboratorium bezighield met het maken van crystal meth of andere verboden middelen. Volgens de krant De Limburger is F. nu echter bang dat hij door een drugskartel uit zijn thuisland zal worden geliquideerd in de gevangenis in Sittard. Ook zou zijn familie bedreigd worden. De Mexicaan zou doodsbang zijn voor een 'moordcommando' en gevraagd hebben om overplaatsing.

F's advocaat noch de gevangenisdirectie wil bevestigen of er iets speelt, en zo ja, wat precies.

Uit raam gesprongen

Ignacio F. kwam op een redelijk bijzondere manier in beeld bij de Nederlandse politie. In oktober van vorig jaar sprong hij uit een raam van een pand in Heerlen. F. brak daarbij zijn ruggenwervels en werd naar het ziekenhuis gebracht.

Daarna werd de Mexicaan ingerekend en overgeplaatst naar de gevangenis omdat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de productie van harddrugs. De woning in Heerlen leek te zijn uitgerust als drugslab. Er werden naast verschillende soorten drugs - poeder, kristallen, coke, heroïne - ook handschoenen en gasmaskers en dergelijke aangetroffen. En ook de telefoon van F. stond vol met beeldmateriaal van drugs.

Zelf zegt hij dat hij eerder in 2023 als toerist naar Nederland kwam, maar hier door 'de verkeerde mensen' onder druk werd gezet om criminele activiteiten uit te voeren. Zijn sprong uit het raam zou een vluchtpoging geweest zijn, aldus F. De Nederlandse autoriteiten zetten grote vraagtekens bij zijn verklaringen.

F. blijft bij zijn verhaal en zegt dat hij werd opgesloten en onder druk crystal meth moest produceren. Of zijn leven nu daadwerkelijk in gevaar is in de gevangenis in Sittard is niet bekend.

Misdaad
  • De Limburger, de Telegraaf
  • Adobe Stock