Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Onderzoekers: mannen hebben rond feestdagen meer kans op gebroken snikkel

Krak! is ho.

kerst

Bij kerst denken de meeste mensen aan zeikende familieleden, foeilelijke truien, gourmetten en over afgeladen kerstmarktjes hobbelen. Er is echter nóg iets wat we met de feestdagen zouden moeten associëren, namelijk het leed van een geknakte rampetamper. In andere woorden: een gebroken penis.

Er zit natuurlijk geen bot in de snikkel, maar de zwellichamen kunnen wel barsten. Dat kan zelfs gepaard gaan met een 'knakkend' geluid. Vaak ontstaat de blessure tijdens het te ver doorbuigen van de paal tijdens een ruig potje knallen.

Vaker rond de feestdagen

"De verwonding ontstaat tijdens wilde seks - vooral in posities waarbij partners geen oogcontact hebben, zoals de omgekeerde cowgirl", aldus Dr. Nikolaos Pyrgides, een uroloog aan de Ludwig Maximilian Universiteit van München in The Guardian. Pyrgides is een van de knappe koppen die onderzoek heeft gedaan naar de pijnlijke blessure. Een van zijn conclusies: het gebeurt een stuk vaker rond de feestdagen.

Sterker: "Als het elke dag kerst zou zijn, zou het aantal penisbreuken met 43% toenemen", zegt Pyrgides. Dat baseert hij op onderzoeksresultaten uit Duitsland, waar de dokter zijn data heeft verzameld tussen 2005 en 2021. Het gaat om duizenden gescheurde Schwanzen.

Uit het onderzoek blijkt ook dat de geknakte lullen vaker voorkomen tijdens weekenden en vakanties in het algemeen. "Vaak gebeurt het in onconventionele situaties, zoals een buitenechtelijke affaire of als mensen seks hebben op vreemde plekken", aldus Pyrgides. Kortom, mensen doen het vaak nét iets enthousiaster en creatiever als er iets te vieren valt.

Mocht het u overkomen, bel dan direct de dokter. Vaak zwelt uw apparaat op en hij kan zelfs paars worden 'als een aubergine', aldus dokter Nikolaos. Indien de breuk niet behandeld wordt, is er kans op blijvende schade. Mocht u de penis dus zwaar belasten tijdens de kerstdagen en hoort u iets kraken? Ho, ho, ho.

Bizar
  • The Guardian
  • Adobe Stock