Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Rokende NS-directeur Wouter Koolmees gaat diep door het stof: 'Ontzettend stom'

De directeur van de NS, Wouter Koolmees, heeft zijn excuses aangeboden. De topman van de spoorwegen stak zondag een sigaret op in de rookvrije zone van het Stationsplein in Amersfoort.

Adobe Stock

Voor een persmoment reed de directeur van het vervoersbedrijf een stukje mee in de Intercity van Amsterdam naar Berlijn. Omdat er een nieuwe dienstregeling is, duurt deze reis 30 minuten korter. Koolmees reisde tot Amersfoort mee.

Fotograaf

Na het treinritje was het Koolmees die even een peukje ging roken op het Stationsplein van Amersfoort. Je raadt het al, dat is een rookvrije zone. Een foto wordt dan snel gemaakt, en dat gebeurde ook. Een fotograaf liep langs en zette de beste man en zijn peuk op de gevoelige plaat.

In een reactie tegenover Nu.nl trekt Koolmees het boetekleed aan. "Deze foto helpt natuurlijk niet bij het rookvrij maken van het Stationsplein in Amersfoort", vertelt Koolmees. "Het is vreselijk stom van me, dat had ik daar niet mogen doen," gaat hij verder.

Rookvrij

De NS-directeur betreurt het vooral omdat het in strijd is met alle inspanningen die de NS de afgelopen jaren heeft verricht om treinstations rookvrij te maken, zoals een woordvoerder van het vervoersbedrijf laat weten. De stations van de NS zijn al een tijdje rookvrij. In 2020 werden de laatste rookzones weggehaald op het station. Het Stationsplein in Amersfoort is sinds november jl. een rookvrije zone.

Koolmees laat weten dat hij van plan is om definitief te stoppen met roken. Hij heeft het naar eigen zeggen bovenaan zijn lijst met goede voornemens staan: "Dit is een extra reden om daar werk van te maken."

Nieuws
  • NU.nl, RTL Nieuws
  • NL Beeld / Patrick van Emst