Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Fikse celstraffen voor Sharona de J. (trans-prostituee) en Bill C. (klant) voor gruwelijke moorden

Deze week zijn Bill C. (52) en Sharona de J. (34) veroordeeld tot respectievelijk 30 en 23 jaar cel. De twee werden in 2021 na een wekenlange trip vol drank en drugs, en twee brute moorden opgepakt.

Dubbele moord

Volgens de rechtbank in Den Bosch sloeg Bill C. in mei 2021 Willem van der Willigen dood met een hamer. Dat gebeurde in de grote, luxe villa van het 70-jarige slachtoffer. Sharona was medeplichtig aan die moord, aldus het vonnis. Het tweede slachtoffer, de 65-jarige Benito van Ommeren, werd met een stomp voorwerp geslagen en met een riem gewurgd tot hij dood was. Ook voor deze moord is Bill veroordeeld. De J. was in dit geval volgens de rechter medepleger.

In beide gevallen was er bovendien sprake van voorbedachten rade, stelt de rechtbank, die de daden beschreef als 'gruwelijk' en een 'ultiem gebrek aan respect voor de slachtoffers'. De straffen vallen iets lager uit dan de eisen van het OM - justitie wilde dat Bill C. levenslang kreeg en De J. 25 jaar.

Bizarre zaak

Het verhaal van Bill en Sharona is een bijzondere, gezien de relatie die de twee met elkaar hadden. Zij was een transseksuele prostituee, hij haar vaste klant. Op zich geen ongebruikelijk connectie, totdat de twee besloten partners in crime te worden. Hun eerste slachtoffer, de 70-jarige Willem van der Willigen, bleek na onderzoek ook een klant van Sharona geweest te zijn. Hij kwam geregeld bij Bill C. thuis om seks met de transseksuele prostituee te hebben.

De bejaarde man werd door het moordende stel in zijn eigen villa in Lieshout opgezocht. Nadat Van der Willigen om het leven was gebracht, verbleven C. en De J. nog een tijdje in het luxe onderkomen. Ook jatten ze cash, een pinpas en een auto van hun slachtoffer. Met het geroofde fortuin betaalden Bill en Sharona onder meer luxe hotelkamers in Amsterdam. En een hoop drank en drugs.

Bill en Sharona's tweede slachtoffer was de Surinaams-Nederlandse Benito. De 65-jarige man stond bekend als iemand die zijn huis geregeld openstelde voor mensen die het moeilijk hadden; verslaafden, daklozen. Het lijkt erop dat het stel dat vertrouwen op een grove manier geschonden heeft. Niet alleen werd Benito op brute wijze om het leven gebracht, de politie vermoedt dat C. en De J. daarna nog een week in zijn huis verbleven.

SM

Bill en Sharona kenden elkaar al jaren voordat ze samen opgepakt werden. Dat blijkt uit verschillende social media-berichten. Al in 2016 plaatste Bill een like onder een foto van Sharona. Wat ze deelden was online poker en liefde voor sm.

In 2020 plaatste Bill C. zelfs een foto van een vastgebonden naakte vrouw. Het bijschrift: "@SharonaJ89 playtime with my sub". Een sub is in de sm-wereld iemand die onderdanig is. Sharona's Twitter-beschrijving sluit daarbij aan. De transprostituee stelde daar dat ze 'submissive owned by C' was. In andere woorden: onderdanig en eigendom van Bill C.

In de zomer van 2020 kwam Sharona bij Bill wonen. Zijn huis in Den Bosch was volgens bronnen een heus drugshol waar Sharona illegaal als prostituee werkte. Totdat Bill uit huis werd gezet. De twee hadden een nieuw onderkomen nodig en kwamen uit bij de villa Willem van der Willigen, die niet veel later hun eerste slachtoffer zou worden.

Misdaad
  • Metro Nieuws/De dodelijke trip van Bill en Sharona
  • Twitter, Joost van der Wegen