Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Stemmenteller in Weesp kotste letterlijk over stapel VVD-stemmen heen

Dat je een hekel hebt aan de VVD dat kan, maar of dit nou de juiste manier is van jezelf uiten...

Verkiezingen

De verkiezingen liggen al bijna een week achter ons. De PVV en NSC kwamen uit de bus als grote winnaars, Timmermans en Yeşilgöz zagen hun droom om premier te worden verdampen en een aantal partijen, zoals het CDA en D66, werden snoeihard afgestraft door de Nederlandse stemmer.

Inmiddels is de rust wedergekeerd - op een wisseltje van de formatieverkenner na dan - en is het wachten tot er een nieuw kabinet is gevormd. Toch kwam er bijna een week na dato nog een 'nieuwtje' naar buiten over de avond van de verkiezingsuitslag.

Braken over de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie

SP-Tweede Kamerlid Nicole Temmink deelde gister een proces-verbaal van een stembureau in Weesp. Onder de vraag over eventuele ongeregeldheden tijdens het tellen van de stemmen, heeft iemand ingevuld dat een 'teller', wiens naam wegens privacyredenen zwartgelakt is, 'onwel' is geworden. De persoon heeft volgens de beschrijving van het incident 'over partij 1 (VVD) overgegeven en is naar huis gegaan'.

Of de teller misselijk werd van de partij, de uitslag of een kommetje iets te oude snert is niet duidelijk. De stemmen zijn in ieder geval gewoon meegenomen in de uitslag. Het zou immers niet best zijn als verkiezingen te saboteren waren door een simpele vinger in de keel te steken.

Bizar
  • Hart van Nederland
  • NL Beeld / Regiofotografie