Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Verdachte in Duinmoord-zaak: 'Hij had bloed, ik hoorde dat hij pijn had'

De 56-jarige Peter Langenberg zou nog in leven geweest zijn toen verdachte Jent S. hem achterliet in de duinen bij Egmond aan Zee. Dat verklaarde de 31-jarige verdachte dinsdag 7 november in de rechtbank.

Duinmoord

Op 17 april 2022 werd het lichaam van Peter Langenberg gevonden. Naakt en met een zwaar gehavend gezicht. Ook lijkt Langenberg gewurgd te zijn. Na onderzoek ontdekte de politie dat het slachtoffer die ochtend op een homowebsite had gezegd dat hij naar de duinen zou gaan om te kijken 'of er nog iets te beleven valt'.

Enkele dagen na de gruwelijke ontdekking werd Jent S. opgepakt. En waar de verdachte zich eerst stil hield, verklaarde hij 3 maanden geleden ineens dat hij wel degelijk iets te maken heeft met de dood van Langenberg. In een verklaring zei hij een seksdate te hebben gehad met een vrouw. Langenberg zou zich vlakbij hebben uitgekleed en foto's van de twee hebben gemaakt. Volgens S. heeft hij de Alkmaarder toen mishandeld.

'De man leefde nog'

De vrouw waar Jent S. het over verklaarde, is nooit gevonden. In de rechtbank bleef de verdachte echter bij zijn verhaal. Hij zou Langenberg hebben mishandeld en hem hebben achtergelaten in de Egmondse duinen. Op dat moment leefde de man nog, aldus S. "Hij had bloed, ik hoorde dat hij pijn had."

OM heeft een andere theorie

Justitie vermoedt dat S. helemaal geen seksdate had met een vrouw. In plaats daarvan had hij mogelijk een afspraak met Langenberg.

Jent S. wil niet bevestigen of ontkennen dat hij homo of biseksueel is, toch werd er een app voor homodating op zijn telefoon aangetroffen. Uit DNA-bewijs blijkt bovendien dat S. en het slachtoffer seks hebben gehad. De officier van justitie tegen Jent S.: "Uw sperma zat onder een nagel van het slachtoffer."

Los van deze zaak staat de 31-jarige S. ook nog terecht voor de mishandeling van twee andere homoseksuele mannen in 2020 en 2022.

Misdaad
  • de Telegraaf, NH Nieuws
  • NL Beeld / Proshots