Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Dit is volgens Peter Gillis zelf de reden dat hij nog op tv is

De kritiek op de forse Brabander zwelt al een tijdje aan, maar voorlopig is hij nog gewoon op tv te zien. En dat is geheel terecht, aldus Peter zelf.

Peter Gillis

In de begintijd van Massa is Kassa ging het vooral over Peters 'loopje', de worstenbroodjes, wéér een nieuwe auto of andere luchtige zaken binnen het vakantieparkimperium van Gillis. Inmiddels is dat wel anders.

Verhalen over knokploegen, schietpartijen, drugsdeals en prostitutie dragen daaraan bij. Schimmige zaken die volgens sommige bezoekers voorkomen binnen de hekken van een van Peters parken. Wat er precies van waar is, blijft onduidelijk, maar de geruchten zijn in ieder geval niet goed voor Gillis' imago. Tel daarbij op: een rechtszaak over de vermeende mishandeling van Nicol Kremers, beschuldigingen over het illegaal huisvesten van arbeidsmigranten, een inval van de FIOD, verdenkingen van belastingfraude en de vondst van een vuurwapen, en je begrijpt Peter inmiddels in een heel ander daglicht is komen te staan.

'We gaan gewoon lekker door'

Zelf doet hij het echter af als: 'hoge bomen vangen veel wind'. De Brabander heeft dan ook geen boodschap aan mensen die hem het liefst zo snel mogelijk van de buis zien verdwijnen.

"Petertje leest het allemaal. Ik vind het allemaal prima wat mensen allemaal schrijven", aldus de realityster tegen Boulevard. "Ik weet zelf het beste hoe het allemaal zit."

Volgens de campingbaas geniet hij bovendien de steun van de grote Talpa-baas. Precies de reden waarom zijn programma nog gewoon op tv te zien is. "John de Mol is heel stellig", benadrukt hij. "Peter, hè, zolang als je niet veroordeeld bent dan gaan we gewoon lekker door."

Kortom, de grote Massa is Kassa-trein blijft voorlopig gewoon doordenderen. Zolang Peter geen veroordeling aan zijn broek heeft, lijkt hij het vertrouwen te hebben van de zender. Zoals dat ook het geval was toen Johns zoon Johnny beschuldigd werd van mishandeling en poging tot doodslag. De presentator stopte destijds weliswaar met het hosten van HLF8, maar deed dat op eigen initiatief. De zaak tegen Johnny werd later geseponeerd wegens gebrek aan bewijs. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in het onderzoek en in deze uitkomst", aldus een zeer opgeluchte Johnny destijds.

Binnenkort maakt De Mol junior zijn comeback als presentator van het nieuwe programma Ranking the Talent.

Entertainment
  • Mediacourant, RTL Boulevard
  • NL Beeld / Patrick van Emst