Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Is de echte ‘Ferry’ straks uitgewoond?

Er komt een nieuw Netflix-avontuur aan van Ferry Bouman, het personage dat is geïnspireerd op oud-drugsbaron Janus van W. Die nam weer eens plaats in de rechtbank, maar dit keer ging het om iets totaal anders dan drugs en liquidaties.

Ferry

“Ik laat haar de spruitjes schoonmaken en afwassen. Dat kan ze eigenlijk niet meer, maar dan doet ze iets. Anders gaat ze achteruit. Dan was ik daarna nog een keer af,” vertelde Janus van W. in de rechtbank van Eindhoven. In diezelfde stad woont de 62-jarige Brabander samen met zijn hulpbehoevende moeder (82). Het huurhuis staat op haar naam, Van W. wil graag mede-hoofdhuurder worden, anders is hij dakloos wanneer zijn moeder overlijdt. Maar hij staat pas vier jaar ingeschreven als woningzoekende, dat is voor de woningbouwverenging te kort om hem te accepteren als mede-hoofdhuurder. Reden voor Van W. om de kwestie juridisch aan te vechten. Hij levert immers de noodzakelijke zorg en de taken in het huishouden zijn netjes verdeeld, ook financieel.

Het is vermoedelijk geen verhaallijn die we later terugzien in een Undercover-aflevering. Daar zien we Ferry Bouman in de weer met grote partijen hasj, cocaïne en xtc-pillen. We zien hem vanaf een Belgische camping uitgroeien tot een grote speler in de drugsindustrie. Én we zien hem uiteindelijk in de cel belanden. Dat is zo ongeveer hoe het leven van Van W. ook verliep, maar dat is geweest. Hij brengt nu voedingswaren rond voor een bedrijf uit Veldhoven en dat combineert hij met de zorg voor zijn moeder. “Ik kan m’n uren zelf indelen en kan ’s avonds rijden,” vertelde hij de rechter. Die noemde het ‘heel mooi’ hoe de voormalig drugsbaron voor zijn moeder zorgt en waarschuwde de woningcorporatie vast dat Van W. uitstekende papieren heeft om deze zaak te winnen. Het kan verkeren…

Misdaad
  • AP, Bruno Press, Instagram, Netflix