Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Tim Hofman: 'Ik ben blij dat ik nog leef'

Een 41-jarige man uit Breda zit wegens een dreiging op het Mediapark al een maand vast. Dat maakte Panorama vorige week bekend. Inmiddels is er meer informatie naar buiten gekomen over de arrestatie, de verdachte en zijn beoogde doelwit. Hij zou op zoek zijn naar Tim Hofman. Die reageerde later op de dag via een post op Instagram.

Tim Hofman

Kogel door hoofd

De presentator laat weten dat hij vanwege de situatie rondom de vermeende aanslag op zijn leven even niet aanwezig was op sociale media. Hij is blij dat hij ongedeerd uit deze dreigende situatie is ontsnapt. Wel moest de BNNVARA-presentator even slikken toen hij het krantenartikel las: "Ik ben evengoed blij dat er geen kogel door mijn voorhoofd is gegaan. Ik leef nog", schrijft Hofman op Instagram.

Mensen die graag willen weten hoe de potentiële moordenaar te werk wilde gaan en wat zijn motieven waren moeten nog even geduld hebben. Daar kan de presentator momenteel niks over zeggen. Hofman laat wel weten dat die informatie eventueel later gedeeld zal worden.

Mediapark

Op de avond van 6 september zou er een gewapende man het pand van BNNVARA in Hilversum zijn binnengelopen. De man had zich eerder die dag al laten zien in het gebouw omdat hij een ontmoeting wilde regelen met Hofman. Toen dat niet lukte, besloot hij 's avonds met een vuurwapen en een mes terug te keren naar het Mediapark. Hij meldde zich bij de beveiliging, die vervolgens de politie inschakelde.

Grap

Heel even leek er een andere verdachte te zijn. Onder de post van Tim schrijft iemand "Geef dan ook eens gewoon m'n kleding terug." Een grap van Tims broertje, Rijk. Veel mensen reageren onder zijn bericht dat ze de grap 'echt te ver' vinden gaan.

Andere reacties onder het bericht zijn vele steunbetuigingen van andere (bekende) Nederlanders, waaronder Tims andere broer, Sam: "You got dis", schrijft hij onder de post.

De presentator laat weten dat hij goed wordt opgevangen door de redactie van BOOS, BNNVARA en zijn persoonlijke omgeving. Verder meldt hij dat er op donderdag 19 oktober gewoon een nieuw seizoen van BOOS begint. Het proces tegen de verdachte begint in december. Tot die tijd blijft hij in voorarrest.

Nieuws
  • De Telegraaf, Instagram
  • NL Beeld / Patrick van Emst, Instagram