Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Bekend National Geograpic-gezicht geeft toe jarenlang honden te hebben misbruikt

Je kunt een intieme band hebben met honden. Soms gaat dat echter te ver, veel te ver.

National Geographic

Het gaat hier om de krokodillenexpert Adam Britton, die bekend is van National Geographic en de BBC. Hij heeft namelijk toegegeven dat hij jarenlang puppy's en volwassen honden heeft gemarteld, misbruikt en gedood. Ook zijn eigen honden Ursa en Bolt. Dat schrijft De Telegraaf. Dat is echter nog niet alles. Britton filmde het zelfs als hij de dieren aanrandde of verkrachtte.

Container achter zijn huis

De krokodillenexpert noemde zijn honden altijd zijn 'f*cking toys'. Dat bedoelde hij dus klaarblijkelijk in de letterlijke zin van het woord. Verder is Adam ook gewoon getrouwd (met een mens).

Britton woont in Australië en had daar een container bij zijn huis. De handelingen die hij met de beestjes verrichtte, voerde hij daar in het diepste geheim uit. Op diverse internetfora plaatste hij af en toe onder een andere naam de beelden en schepte erover op.

Deze week moest Adam voor de rechter verschijnen. In de rechtszaal gaf hij 56 gevallen van dierenmishandeling toe. Ook werden de beelden die hij had gemaakt vertoond tijdens de zitting. Die waren van een dusdanige gruwelijkheid dat de rechter het publiek en het personeel verzocht de zaal te verlaten. De aanklager noemt de tv-bekendheid een sadist met een obsessie voor dieren.

Adams vrouw

Ook de vrouw van Adam, Erin, laat weten nooit iets te hebben geweten van de praktijken die haar man uitvoerde. Ze heeft inmiddels haar achternaam veranderd. Erin werkt net als Adam voor National Geographic. Haar werkgever laat weten dat ze op dit moment een lange reis maakt.

De mensen die hun hond aan Britton hadden gegeven, laten weten dat als ze vroegen hoe het met hun hond ging, ze aan het lijntje werden gehouden. Adam liet alleen weten dat hun hond het prima deed. Ook stuurde de man oude foto’s van de honden op.

Britton was van beroep dus krokodillenexpert. Hij had een goede naam aan de Darwin Universiteit en werd vaak geraadpleegd door deze onderwijsinstelling. Het spel was echter over toen één van de video’s bij de politie terechtkwam. Die stelde vervolgens een onderzoek in met alle gevolgen van dien.

In totaal heeft hij 42 honden gemarteld en verkracht. Slechts drie viervoeters overleefden het drama.

Misdaad
  • Adobe Stock