Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

That '70s Show-acteur moet 30 jaar de cel in

Enkele maanden terug werd Danny Masterson al schuldig bevonden, nu weet de acteur zijn straf.

That '70s Show

Masterson (47) moet 30 jaar de cel in wegens verkrachting. De acteur, vooral bekend van That '70s Show, zou in de periode 2001-2003 meerdere vrouwen hebben gedrogeerd en verkracht in zijn huis in de Hollywood Hills. Volgens de slachtoffers deed de 47-jarige Amerikaan drugs in de drankjes, om ze vervolgens te misbruiken. Een methode die sterk doet denken aan de verhalen over sitcom-ster Bill Cosby.

Eerder dit jaar werd al duidelijk dat een jury van 7 vrouwen en 5 mannen Masterson schuldig verklaarde aan twee van de drie aanklachten van verkrachting. Een rechter heeft nu besloten dat de gevallen Hollywood-ster de maximum straf van 30 jaar opgelegd krijgt. Hij gaat in hoger beroep.

That '70s Show en Scientology

Masterson had onder andere een hoofdrol in de komedieserie Men At Work, maar geniet vooral bekendheid omdat hij een personage speelde in That 70's Show, een FOX-serie die in Nederland werd uitgezonden op Comedy Central.

In de show speelde Masterson Hyde, een jonge gozer met krulletjes en een zonnebril. De onverschillige 'stoner' van de groep, zeg maar. Andere karakters werden gespeeld door Ashton Kutcher en Mila Kunis. De serie liep van 1998 tot 2006. In die periode, op de piek van zijn succes en bekendheid - zou hij ook de vrouwen hebben verkracht.

Saillant detail: alle drie de vrouwen waren, net als Masterson zelf, lid van de Scientology-kerk. De acteur zou volgens de vrouwen zijn machtspositie binnen de kerk lange tijd hebben misbruikt om met zijn vermeende daden weg te komen. Daarnaast zou de Scientology-kerk geprobeerd hebben de vermeende slachtoffers ervan te overtuigen vooral geen juridische stappen te ondernemen tegen Masterson. In een statement ontkent de kerk alle aantijgingen.

Misdaad
  • NOS
  • NL Beeld / Album