Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Leontine Ruiters: 'We staan allemaal achter Marco'

Uit 'kamp-Marco' horen we eigenlijk al bijna anderhalf jaar nauwelijks iets, maar zijn ex Leontine laat zich nu een keertje wel uit over de rel rond de zanger.

Marco Borsato

Borsato werd eigenlijk altijd gezien als 'ideale schoonzoon', maar dat imago ligt al lang en breed in de kliko te stinken. Sinds hij in januari 2022 werd genoemd in het Voice-schandaal, samen met collega's Ali-B en Jeroen Rietbergen, zien veel mensen de zanger als viespeuk.

Ondanks dat werd afgelopen maart duidelijk dat Marco in deze zaak niet vervolgd wordt en dat hij tegenaangifte heeft gedaan wegens smaad en laster. Toch hangen er alsnog wat donkere wolken boven Huize-Borsato, aangezien er nog een zaak tegen hem loopt. De zanger wordt ervan verdacht dat hij een destijds minderjarig meisje heeft misbruikt. Vermoedelijk wordt deze maand bekend of Marco Borsato daadwerkelijk vervolgd wordt.

Gezin gelooft in zijn onschuld

Tot die tijd zegt Borsato niks over de zaak, zo is de verwachting. "Er zal echter een moment komen waarop hij dat wel gaat doen", zegt zijn ex-vrouw Leontine Ruiters nu in een interview met Nouveau. Na een affaire gingen Leontine en Marco uit elkaar, toen kwamen ze weer bij elkaar, om vervolgens toch te scheiden na 22 jaar huwelijk. Dat was in 2020.

Maar Leontine steunt de vader van haar kinderen door dik en dun. "Wij staan allemaal achter Marco", zegt ze over zichzelf en haar zoon en dochter. Ondanks dat het zware tijden zijn voor de familie Borsato gelooft het hele gezin namelijk in zijn onschuld.

Marco's comeback?

Eerder liet zoon Luca zich ook al uit over de val van zijn vader. "Ik weet wat voor man het is", aldus Borsato junior in de podcast Paul's Huisfeest, "dat ik zielsveel van hem houd en dat ik hem nooit herkend heb in de persoon hoe hij wordt afgeschilderd."

Of zijn pa nog een serieuze comeback gaat maken, dat weet Luca niet. "Dat is aan hem of hij überhaupt ooit nog muziek gaat maken, of hij überhaupt terugkomt, of hij er überhaupt nog wel zin in heeft."

Entertainment
  • AD, Nouveau
  • NL Beeld / Patrick van Emst