Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Wilfred Genee over Matthijs van Nieuwkerk: 'Hij gaat binnenkort bij SBS6 werken'

Een commercieel avontuur voor Matthijs? Volgens Wilfred Genee wel.

Matthijs van Nieuwkerk

Zien we Matthijs van Nieuwkerk ooit nog weer terug in de rol van flamboyante tv-presentator? En dan aan een talkshowtafel, in plaats van rustig kuierend door de straten van Parijs met 'Snollebollekes' aan zijn zijde? Ja, aldus Wilfred Genee.

De Vandaag Inside-man werd gebeld door de 538 Ochtendshow naar aanleiding van het Volkskrant-interview met Matthijs van Nieuwkerk. Het is het eerste grote interview dat de DWDD-presentator gaf na de hele rel rondom zijn 'tirannie' op de redactievloer.

'Hij komt naar SBS6'

In het interview blikt Van Nieuwkerk terug op de roerige periode bij Neerlands succesvolste praatprogramma. Toch vindt een aantal mensen dat hij ook een televisie-interview zou moeten geven over zijn tijd bij DWDD. Luisteraars van de Ochtendshow opperen dat Genee dat zou moeten doen. Vandaar het belletje naar de man met de geverfde haren.

"Nou ja, lijkt me logisch dat ik het ook ga doen", zegt Genee. "Want hij gaat binnenkort bij SBS6 werken. Dus ja, dan kan ik hem verwelkomen als nieuwe Talpa-ster."

De 538-dj reageert en vraagt of dat echt waar is. Genee: "Frans Klein zal toch niet voor niets aangesteld zijn? Kom op, dat is een vriend van hem."

Genee doelt op de overstap van Frans Klein. De tv-bobo was voorheen werkzaam bij de NPO, ook toen Van Nieuwkerk daar de grote man was. Er wordt hem zelfs verweten dat hij Matthijs daar jarenlang de hand boven het hoofd heeft gehouden en een bedenkelijke rol speelde in de DWDD-rel. Inmiddels werkt Frans Klein echter als televisiedirecteur bij Talpa. De komst van Van Nieuwkerk is volgens Genee dan ook een 'één-tweetje'.

Nieuw programma Van Nieuwkerk

Toch nuanceert de VI-presentator zijn statement: "Ik weet het ook niet zeker. Ik heb ook maar wat... eh... Maar ik bedoel ik zou het logisch vinden."

Wat Van Nieuwkerk dan bij SBS zou moeten presenteren? De Vooravond, oppert Genee. "Iemand kan dat beter."

In de 538-studio grappen ze dat de DWDD-man misschien de nieuwe Lingo-presentator kan worden. "Een Jaar van je Leven", lacht Wilfred. "Dan zet je er een camera op in dat huis van 'm. Een jaar in het leven van Matthijs van Nieuwkerk." De mannen lachen.

Dan wordt Genee nog eens serieus gevraag of hij Van Nieuwkerk zou willen interviewen op tv. Genee: "Ja, ik weet niet of Matthijs daarvoor openstaat, maar ik ben wel benieuwd."

Entertainment
  • De 538 Ochtendshow
  • NL Beeld / Heukers Media