Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Nijmeegse vuilnismannen zien wurgslang uit afvalzak kruipen

Een vuilnisman komt soms de raarste spullen tegen tijdens zijn werk. In afvalzakken kunnen de vreemdste dingen zitten. Vuilnismannen uit Nijmegen deden echter een wel heel opmerkelijke vondst. Zij zagen tussen het afval een wurgslang.

koningspython

De medewerkers van het afvalverwerkingsbedrijf Dar keken maandagmiddag raar op toen ze met hun werk bezig waren. Zij zagen namelijk een slang uit een plastic vuilniszak kruipen. Dat meldt Omroep Gelderland. Op beelden op Instagram is te zien hoe de slang uit de zak komt gekropen en even over de stoep kruipt.

Koningspython

Het dier is door de Nijmeegse politie en dierenambulance naar een veilige plek vervoerd. De dierenambulance laat weten dat de politie onderzoek doet naar deze zaak. Daarom kunnen er verder geen uitspraken worden gedaan door de betrokkenen.

Kenners beweren dat gevonden slang een koningspython is. Deze python is een wurgslang die populair is onder beginnende slangenhouders. Het Landelijk Informatiecentrum Gezelschapsdieren meldt aan de Gelderse omroep dat deze slang goed te hanteren is en niet agressief. Ze kunnen zo’n anderhalve meter lang worden.

Bizar
  • Omroep Gelderland
  • Adobe Stock
  • Instagram, Dar Nijmegen