Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Autovakantie? Deze handige apps mogen niet ontbreken

Ieder jaar stappen er duizenden mensen in de auto om op vakantie te gaan. Gelukkig is reizen door de jaren heen ook een stuk gemakkelijker geworden.

Autovakantie

Waarschijnlijk herinner je jezelf nog wel de vakanties met je ouders. Toen er een enorme plattegrond werd meegesleept en er om de haverklap discussies waren over hoe er gereden moest worden. Inmiddels beschikken we over het gemak van een smartphone. We maken gebruik van navigatie, kunnen hotelreserveringen via de mail laten zien en beschikken altijd over de benodigde informatie als we onderweg zijn. Dit maakt autovakanties een stuk relaxter.

Dit betekent uiteraard niet dat er helemaal geen voorbereidingen getroffen moeten worden. Er zijn enkele apps die tijdens een autovakantie zeker niet mogen ontbreken. We hebben ze hieronder op een rijtje gezet.

GRID app voor de elektrische rijders 

Voor elektrische rijders vraagt een autovakantie wellicht om wat meer voorbereiding. Waar je met een auto op fossiele brandstof met gemak overal een plekje kunt vinden om te tanken, is het vinden van een laadpaal in het buitenland niet altijd gemakkelijk. Niet elk land beschikt over een even goed laadpaalinfrastructuur als Nederland. Daarom is het verstandig om een app te gebruiken. Zo weet je altijd exact waar de dichtstbijzijnde laadpaal is. Goed voorbeeld is GRID. Via deze app zie je in zowel binnen- als buitenland direct waar je moet zijn. De app geeft daarnaast ook informatie over de beschikbaarheid van de laadpaal en de tarieven.

Bedenk goed dat je niet in elk land even veel laadpalen zult tegenkomen. Daarom wordt aanbevolen om de accu niet te ver op te rijden. Het is verstandig om op te laden zodra de accu richting de 15 procent gaat. Zo is er genoeg tijd om een laadpaal te vinden.

Google Maps  

De meeste mensen hebben tegenwoordig al standaard Google Maps op hun telefoon geïnstalleerd. Dat kan ook bijna niet anders. Deze app beschikt over alle informatie die je nodig hebt voordat je op reis gaat. Allereerst om zowel in het binnen- als buitenland te navigeren, maar er zijn ook andere extra’s waar je gebruik van kunt maken. Zo kan je met behulp van de app eenvoudig tolwegen vermijden, restaurants opzoeken of een benzinestation of laadpaal in de buurt vinden.

Flitsmeister 

Ben jij iemand die wel een beetje houdt van doorrijden? En hierdoor vaak niet altijd de toegestane snelheid blijft rijden? Dan wil je er natuurlijk wel zeker van zijn dat je niet onverhoopt enkele flitsers tegenkomt. Van een hele stapel bekeuringen word je immers niet vrolijk bij thuiskomst. Flitsmeister is in dit geval dan ook dé app die je nodig hebt om dit te voorkomen.

Deze app waarschuwt direct wanneer je in de buurt komt van permanente snelheidscontroles of wanneer er een tijdelijke snelheidscontrole gemeld is. Daarnaast geeft de app informatie over de drukte op de weg. Zo kun je verkeersopstoppingen en snelheidscontroles eenvoudig vermijden.

Lifestyle
  • Pexels, Riccardo