doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Blij dat ik rij: voordelig naar de zon

Renée Lamboo (35) had ooit grote schulden. Nu heeft ze een half afgelost huis en een overvolle spaarrekening. Ze runt PorteRenee.nl en deelt haar wijsheid iedere week in Panorama.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
Op naar de Franse zon

Zonder zorgen naar het Zuiden

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Vliegen is door corona nu even wat minder aantrekkelijk. In je eigen auto hoef je geen mondkapje op en dus zullen veel mensen deze zomer waarschijnlijk naar het zuiden rijden. Maar hoe hou je die lange rit zo goedkoop mogelijk? Nou zo:

  • Wist je dat je autobanden tussen de 2 en 5 procent per maand leeglopen? Volgens de ANWB rijdt 60 procent van de Nederlandse automobilisten met te zachte banden rond. Dat is slecht voor je banden én voor je portemonnee. Rijden op te zachte banden kost onnodig veel energie en dus benzine. Hoe hard je banden moeten zijn, kun je opzoeken in het instructieboekje van je auto. En wist je dat je ze meer bar moet geven als je je auto volgeladen hebt? Bijvoorbeeld met je hele gezin en al jullie bagage?
  • Ga je betalen voor de tolwegen of kies je de goedkopere binnenweg? Reken thuis alvast uit hoeveel het scheelt. Aan jou om te bepalen of dat het waard is. De Péago-app is top. Die helpt je tolwegen te vermijden en laat je ook precies zien hoeveel je op die manier bespaart.
  • Buiten de tolwegen mag je meestal minder hard rijden. Als je geen haast hebt, kan dat ook best een besparing opleveren. Als je 100 kilometer per uur rijdt in plaats van 130, spaar je zeker 15 procent op je brandstof.
  • Heb je cruisecontrol in je auto? Gebruik die dan vooral. Doordat je bij het rijden op cruisecontrol een vaste snelheid aanhoudt, verbruik je minder brandstof.
  • Download voor vertrek even een app die je laat zien waar je goedkoop kunt tanken. Als je dat langs de snelweg doet, betaal je sowieso de hoofdprijs. En al is dat meestal nog goedkoper dan in Nederland, het is toch zonde als je twee straten verderop veel goedkoper uit bent. Ieder land heeft zijn eigen apps, bijvoorbeeld Essence in Frankrijk en GasOfApp in Spanje.
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws