Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Panorama's winnaar en verliezer van de week

Elke week maakt Panorama een 'winnaar en verliezer van de week' bekend. Deze week: Willem Holleeder en de bewuste foutparkeerder.

Holleeder

De winnaar: Willem Holleeder

Het is al even geleden dat Willem Holleeder stamgast was op deze pagina’s, het blijft oorverdovend stil rond de voormalig knuffelcrimineel. Zelfs een wekenlange behandeling aan zijn hart in het Leids Universitair Medisch Centrum bleef maandenlang geheim, pas vorige week bracht De Telegraaf dit nieuws naar buiten.

De andere patiënten hebben niets gemerkt van Holleeders aanwezigheid, een team van beveiligers liep in burger over de afdeling en voorkwam dat hij kon communiceren met de buitenwereld. Nou is daar volgens het AD sowieso al geen sprake meer van, Holleeder zou in de EBI in Vught geen bezoek ontvangen, niet bellen en ook geen post beantwoorden. Terug naar het medische verhaal: volgens zijn advocaat Sander Janssen maakt Holleeder het ‘naar omstandigheden goed’. Dat is voor de hartpatiënt natuurlijk hartstikke goed nieuws.

De verliezer: de bewuste foutparkeerder

Het is 2019 als een man besluit om zijn auto consequent met één wiel op de stoep te parkeren. Hij krijgt zo een rits aan parkeerboetes, maar dat is volgens hem onterecht.

Juridisch gezien is geen sprake van parkeren, hij had dus een reguliere verkeersboete moeten krijgen. In een jaar tijd spaart hij zo een bon of veertig, hij tekent steeds bezwaar aan en een verzoek tot uitstel van betaling. Hij eist direct een dwangsom als een gemeente te laat reageert. Het komt in verschillende rechtbanken tot een zaak, maar het gerechtshof in Den Bosch heeft alle overtredingen nu in hoger beroep aan elkaar gekoppeld. De conclusie: de man had ‘geen ander doel dan het genereren van inkomsten’. Leuk geprobeerd, maar alle zaken zijn daarom niet-ontvankelijk verklaard. De man moet alle boetes alsnog betalen.

Misdaad
  • NL Beeld / Proshots, Adobe Stock