Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Je verzint het niet: leeuw was geen leeuw, maar een...

Kent u die grap van de ontsnapte Duitse leeuw?

Leeuw

Heel Duitsland in rep en Ruhr vanwege een ontsnapte leeuw vlakbij Berlijn. Helikopters de lucht in, gepantserde wagens de weg op, dure apparatuur ingezet, jagers op pad, 320 agenten op de been. Blijkt de vork ineens heel anders in de steel te zitten.

Zojuist hebben de burgemeester van Kleinmachnow en de politie namelijk bekendgemaakt dat er helemaal geen ontsnapte leeuw is. En ook geen poema, tijger of andere katachtige. De bron van alle onrust zou namelijk een ander dier zijn.

Pumbaa

Het Jumanji-achtige avontuur begon woensdagnacht, toen de Duitse autoriteiten een melding kregen over een 'wild dier' dat een zwijn aangevallen zou hebben. Van de vermeende leeuwin werden vervolgens al snel filmpjes rondgestuurd. En belangrijker: er werd een extensieve zoektocht op touw gezet. Maar liefst 60.000 inwoners kregen bovendien te horen dat ze beter binnen konden blijven, voordat ze zouden eindigen als leeuwenvoer.

Op vrijdag, enkele dagen na de eerste melding, zou de leeuwin weer gespot zijn. Politie plankgas ernaartoe. Stukje worst mee om het dier te lokken. Wat bleek? Het beest - dat volgens 'experts' hoogstwaarschijnlijk een leeuw was - bleek geen Simba te zijn, maar een Pumbaa. Juist, een zwijntje dus.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / Action Press