Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Geraldine Kempers vader had heroïneverslaving: 'Hij liet het gewoon zien, dat spul'

In NPO-programma Boerderij van Dorst doet de presentatrice een boekje open over een duister verleden.

Geraldine Kemper

De vader van Geraldine Kemper kampte namelijk met een ernstige verslaving, zo doet de blondine uit de doeken in het programma van Raven van Dorst. Kemper: "Hij was verslaafd aan het bruine spul, heroïne." Het is de eerste keer dat ze openlijk spreekt over de heftige situatie.

Reden daarvoor is het recente overlijden van haar vader, die hun gezin verlaat als Geraldine slechts 5 jaar oud is. Geraldine: "We zijn hem een beetje kwijt geraakt. Ik was heel jong en ik het het achteraf pas gehoord wat er allemaal is gebeurd. Maar ik denk dat mijn moeder heeft gezegd: 'Het is dit of dat.' En toen heeft hij voor 'dat' gekozen."

'Hij liet het gewoon zien'

Een zeer pijnlijke constatering natuurlijk, en bovendien het bewijs hoe belachelijk verslavend en vernietigend het spul is. In de jaren erna ziet de blonde presentatrice haar pa dan ook helemaal niet meer. Hij speelt geen enkele rol meer in haar leven. Tot een jaar of vijf geleden, wanneer Geraldine besluit hem op te zoeken. Uit nieuwsgierigheid, zo vertelt ze.

Geraldine: "Maar dan zie je hem na zoveel jaar en dan is het toch een soort van vreemde.' Vader Kemper was op dat moment ook nog steeds verslaafd en deed geen enkele moeite om dat te verbergen. "Hij liet het gewoon zien, dat spul. Dat ik dacht: zo gewoon is dat niet, maar het is zo gewoon voor iemand."

Het bezoekje blijkt achteraf ook de laatste keer dat ze hem ziet. Vader Kemper overlijdt in 2022. En omdat hij nu dood is, heeft de presentatrice het gevoel dat ze openlijk kan spreken over de situatie. "Ik heb dat heel lang niet gezegd, maar ik denk nu: die man is dood. Nu kan ik gewoon zeggen hoe het zit."

Entertainment
  • Boerderij van Dorst, RTL Boulevard
  • NL Beeld / _BrunoPress