Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Celstraf voor ‘laten schrikken’ Klaas Otto?

Wie de aanslag pleegde op het huis van Klaas Otto’s vrouw is nu duidelijk, maar justitie tast nog in het duister over de opdrachtgever. Die sommeerde Harris R. te zwijgen over zijn daad, maar deze bekende toch schuld. “Ik heb spijt.”

Klaas Otto

Of Harris R. niet even iemand wilde laten schrikken. Dat was het verzoek dat hij kreeg toen hij door Rotterdam wandelde. De 21-jarige kreeg al op zijn 13de zijn eerste veroordeling en draait zijn hand niet om voor een criminele klus. Toch weigerde hij. Er volgden dreigementen met sancties tegen zijn moeder en zusje en toen ging R. overstag, zo vertelde hij de rechtbank in Den Bosch. In die stad pleegde hij vorige zomer een aanslag. Hij joeg een jong gezin de stuipen op het lijf, alleen had hij het verkeerde huis op de korrel. Vier dagen later herstelde hij zijn fout; nu werd een explosief geplaatst aan de woning van Gracia Kraus, de partner van No Surrender-oprichter Klaas Otto.

Het stel is niet aanwezig tijdens die bewuste nacht, maar de moeder en schoonvader van Kraus wel. Ze blijven ongedeerd, al zit de schrik er goed in. Otto looft een beloning uit van 25.000 euro. “Voor degene die ons kan vertellen wie de opdracht heeft gegeven voor deze laffe aanslag”, schrijft hij op Instagram. Of Otto inmiddels meer weet is de vraag, justitie heeft in ieder geval geen flauw idee. R. zegt niet te weten wie de opdrachtgever is. Met zijn bekentenis, ‘Ik heb spijt’, heeft hij al te veel gezegd. Daags na zijn arrestatie kreeg zijn moeder bezoek met de mededeling dat R. moest zwijgen. Hij bleek in de rechtbank dus ongehoorzaam. R. hoorde een celstraf van vier jaar (waarvan één onvoorwaardelijk) tegen zich eisen. Uitspraak volgende week.

Misdaad
  • NL Beeld / BrunoPress / ProShots