doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_menu_allpages');

Zonnescreens: de slimme manier om je huis koel en energiezuinig te houden

Hoe onvoorspelbaar de zon ook is; de ene dag is 'ie helemaal hot en schijnt 'ie volop, en de andere dag is 'ie weer nergens te bekennen en zitten we met z'n allen te bibberen van de kou. Maar als ie dan fel schijnt, willen we dat eigenlijk niet in onze huizen voelen. Maar gelukkig hebben we een handige oplossing: het zonnescreen in huis! Het is als een personal assistant die de zon binnen in toom houdt en ervoor zorgt dat we ons altijd op ons gemak voelen, ongeacht de nukken van de zon. 
doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_below_image_article');
@media (max-width: 679px){#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473fba9e218c img{#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473fba9e218c img{#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473fba9e218c img{#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{background: #eee;}#fig-6473fba9e218c img{#fig-6473fba9e218c img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Zonwering

Nu hebben we het niet over de traditionele zonneschermen die aan de buitenkant van het huis worden bevestigd, maar over screens die op de ramen kunnen worden bevestigd. Een geweldig alternatief voor mensen die geen permanent zonnescherm willen installeren. Het is een flexibele en makkelijke manier om jezelf te beschermen tegen de zon en bieden niet alleen bescherming tegen de zon, maar zien er ook nog eens goed uit en zijn gemakkelijk in gebruik.

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_top_article');

Not made in China

Waar kan je die voordelig aanschaffen, vraag je je wellicht af. Bij de Zonweringfabriek is er een grote keuze aan screens die rechtstreeks vanuit de fabriek in Barneveld komen en uiterst eenvoudig te monteren zijn. Dus echte Nederlandse kwaliteit en toch betaalbaar. En de levering is natuurlijk ook sneller dan als het uit het buitenland moet komen of eerst moet worden besteld. Daarnaast bespaar je een hoop kosten, omdat je zelf je screens eenvoudig zelf kunt monteren. Je hoeft dus niet te wachten op een specialist die het voor je komt plaatsen en daar een factuur voor uitschrijft. Als je een IKEA-kast in elkaar kunt zetten, dan kun je ook een screen monteren in huis. Zo makkelijk is het.

Bescherming tegen intense zonnestralen

Een van de belangrijkste voordelen van zonnescreens is dat ze de temperatuur binnen je huis kunnen helpen reguleren. Door de zonnestralen te blokkeren, voorkomen ze dat de warmte van de zon binnenkomt en zorgen ze voor een aangename temperatuur in huis, zelfs op de warmste dagen van het jaar. En dat komt mooi uit, zeker als er weer zo’n loeihete zomer in aantocht is. Zo een screen houdt je huis dus lekker koel. We willen natuurlijk thuis niet als een otter in een sauna aan het zweten zijn. Met een screen voor je ramen zit je heerlijk chill thuis op de bank op warme dagen. En wat denk je van de privacy in je huis? Deze screens zijn doorgaans ontworpen om op het raam te worden geplaatst en worden vaak gemaakt van een duurzame stof die bestand is tegen zonlicht en andere weersinvloeden en zorgen er ook voor dat er niet makkelijk naar binnen kan worden gekeken.

Als de zon zich bemoeit met je Netflix-marathon

En behalve dat, het is ook aangenaam als je thuiswerkt of televisie aan het kijken bent en het felle zonlicht naar binnen of op de televisie schijnt. Dat is niet zo lekker chillen terwijl je je favo Netflix serie kijkt. En zo’n screen bespaart je ook nog een hoop centen in zowel de zomer als de winter. Hoe dat zo? Wanneer de zon direct op het raam schijnt, warmt de kamer snel op. Grote kans dat je dan je airconditioning of ventilator aanzet. En dat kost weer stroom en dus extra kosten. ’s Winters houdt zo’n screen koude wind buiten. Dus, of je nu thuis werkt of jezelf wilt verliezen in de nieuwste aflevering van Bridgerton, vergeet niet om je zonnescreen naar beneden te halen.

Geen hittegolf meer met de juiste screens

Er is volop keuze in de verschillende soorten screens. Omdat iedereen andere wensen heeft, heb je de keuze uit diverse soorten. Ontdek jouw opties! Denk bijvoorbeeld aan een ritsscreen die je op de muren plaatst. Een stijlvolle manier om de inkijk naar binnen te belemmeren zonder een opgesloten gevoel te hebben doordat je nog wel naar buiten kunt kijken. En het is ook nog eens windvast. En als je een veranda in de tuin hebt staan, kun je ook gebruik maken van een of meerdere zonnescreens. Daarmee houd je regen en muggen tegen en kun je dus zorgeloos langer in je tuin genieten. En dan kan je ook nog kiezen uit screens op zonne-energie; bij daglicht laadt het zonnepaneel de accu op, waardoor de solar motor kan werken op dezelfde manier als een elektrisch scherm dat altijd werkt.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met een commerciële partner

doDisplay('div-gpt-ad-PanoramaNL_in-content_bottom_article');

Laatste nieuws