Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Roze coke in Roosendaal

Het uit Zuid-Amerika afkomstige tucibi – beter bekend als roze coke – is bezig met een onstuitbare opmars in Europa. Nadat in januari al partijen van het spul werden ontdekt in Spanje en Zwitserland, is Nederland nu ook aan de beurt.

Roze coke

In Roosendaal trof de politie vorige week na een melding van geluidsoverlast (!) twee ons tucibi aan in een woning aan de Bandeliersberg. Omdat er op dit adres vaker geluidsoverlast werd veroorzaakt, gingen de dienders de woning binnen om geluidsapparatuur in beslag te nemen. Nadat ze een met prikkeldraad omwikkelde honkbalknuppel aantroffen, zochten ze verder.

De politie vond verschillende spullen die mogelijk met de productie van drugs te maken hadden zoals een pers, een koolstoffilter en meerdere transformators. Verder namen agenten onder andere enkele honderden grammen ketamine, amfetamine (ruim 20 gram), hennep (2 gram), GHB (10 ml) en MDMA (3 gram) in beslag.

'Pink Panther'

“Opvallend was dat er op meerdere plekken in het huis roze poeder werd gevonden,” zo meldt de politie in een persbericht. Dat bleek dus tucibi te zijn, ook wel bekend onder de namen ‘tusi’, ‘tuci’, ‘pink panther’ of dus ‘roze coke’. Tucibi spreek je uit op z’n Engels, als 2C-B.

Het is een onvoorspelbare mix van verschillende soorten drugs, zoals mdma en ketamine, maar zonder cocaïne. Omdat de samenstelling en concentratie van de drugs elke keer anders is, afhankelijk van het recept van de kok, wordt het gebruik ervan omschreven als riskant. Dat het spul in roze vorm wordt verkocht, is niet meer dan een marketingtruc.

Misdaad
  • Politie