Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Johan Derksen niet vervolgd om 'aanzetten tot liquidatie Baudet'

Na vier maanden onderzoek heeft het OM de zaak geseponneerd.

Derksen

'De Snor' hoeft niet te vrezen voor een veroordeling na zijn 'liquidatie-uitspraak' over Forum-leider Thierry Baudet. Dat heeft het Openbaar Ministerie op vrijdag 10 februari bekend gemaakt - zo'n vier maanden nadat de VI-man de uitspraak deed op live tv.

De reden voor het sepot is volgens het OM simpel: er zou geen bewijs gevonden zijn "dat de verdachte opzettelijk wilde aanzetten tot liquidatie van Baudet." Zaak gesloten dus, nog voordat er een rechter aan te pas is gekomen.

Hoe zat het ook alweer?

Derksen is geen fan van Forum voor Democratie en laat zich regelmatig negatief uit over partijleider Thierry Baudet. Zo ook een maandje of vier geleden.

Tijdens het intro-praatje van Vandaag Inside was Thierry weer eens onderwerp van gesprek. Genee haalde een voorval aan van eerder die dag: bij de Algemene Beschouwingen liep het voltallige kabinet weg toen Baudet een speech hield waarin hij verbanden legde tussen spionnen, geheime diensten en Sigrid Kaag.

Naar aanleiding van dat optreden noemde Derksen Baudet "die gek" en stelde vervolgens dat ze "die gozer gewoon moeten liquideren".

"Sorry? Kan dit er nog uitgeknipt worden? Dat heeft 'ie niet gezegd", grapte Genee nog. Direct daarna legt Derksen uit wat hij bedoelde met zijn opmerking: "Ze moeten hem uit die Kamer schoppen."

Genee: "Oh dát bedoel je!"

Aangifte

Die uitleg kon Baudet echter niet bekoren. Via een tweet maakte Forum voor Democratie bekend dat er aangifte werd gedaan tegen Derksen.

Uit dat bericht: "Johan Derksen roept live op televisie op tot het liquideren (!) van Thierry Baudet. Presentator Wilfred Genee lacht vrolijk mee. Dit kan en mag niet zonder consequenties blijven."

Derksen reageerde en zei 'alle consequenties' te zullen aanvaarden, maar hoeft na de beslissing van het OM verder nergens meer voor te vrezen.

Nieuws
  • de Telegraaf
  • NL Beeld / BrunoPress