Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

'Terror Jaap' wekelijks in tbs-kliniek te vinden

Wat doet de winnaar in de tbs-kliniek van Nijmegen?

Terror Jaap

Het is alweer heel wat jaartjes geleden dat Jaap Amesz in realityprogramma De Gouden Kooi schitterde. Vijftien, om precies te zijn. In 2008 verliet Jaap het programma als winnaar met dik 1,3 miljoen euro. op zijn bankrekening. De Zuid-Hollander verdiende tijdens zijn verblijf in de luxe villa de bijnaam 'Terror Jaap', vanwege zijn radicale acties om andere bewoners gek te maken. Zo rolde hij eens zonder kleren door zijn eigen overgeefsel, puur om de andere kandidaten de toko uit te jagen en zijn eigen populariteit te vergroten.

Heel lang heeft hij echter niet kunnen genieten van zijn poen. Amesz had het geld bij de DSB Bank van Dirk Scheringa gestald. De bank ging failliet en Terror Jaap zag zijn prijzengeld in rook opgaan. Helaas pindakaas.

Joran van der Sloot

In de jaren erna haalde Terror Jaap zo nu en dan de media. Het meest opvallende moment was misschien wel zijn interview met Joran van der Sloot, die op dat moment door zo'n beetje de hele wereld ervan verdacht werd (en nog steeds) verantwoordelijk te zijn voor de verdwijning van Natalee Holloway. Jaap interviewde Joran met behulp van een leugendetector. Dat interview werd in 2010 uitgezonden door RTL5.

Tijdens het gesprek stelde Van der Sloot dat Natalee onder invloed van cocaïne van een balkon gevallen is en dat haar lichaam in de Bubali Plas zou liggen. Deze theorie werd ontkracht door de Arubaanse autoriteiten. Van der Sloot kreeg naar verluidt dik betaald voor het interview. Ook stelde Jaap later dat hij was opgelicht door Joran van der Sloot, die er met een smak geleend geld vandoor zou zijn gegaan.

TBS-kliniek

Hoe is het nu met Jaap? Story kwam de Gouden Kooi-winnaar per toeval tegen in de rechtbank. In het weekblad legt hij uit dat hij daar was om een vriend bij te staan, zijn oude schaakleraar Yge V. De grootmeester is tot tbs veroordeeld vanwege bedreigingen en stalking en verblijft in de kliniek in Nijmegen, vlakbij waar Jaap woont. V. blijkt de oude schaakleraar van de voormalige realityster te zijn, vandaar dat hij hem wekelijks bezoekt.

Jaap in de Story: "Toen ik erachter kwam dat hij in de problemen was geraakt, ben ik hem gaan steunen. Ik woon in de buurt van Nijmegen, daar zit Yge in een tbs-kliniek. Ik schaak daar elke vrijdagavond een potje met hem."

Plannen

Of Jaap nog plannen heeft om een soort comeback te maken? Daar lijkt het wel op. In het weekblad hint hij naar een nieuwe productie over zijn belevenissen van de afgelopen jaren. "Wat dat is, houd ik nog voor me. Maar er komt iets aan", aldus 'Terror Jaap'. Het zou gaan om iets "waar niemand weet van heeft gehad".

Entertainment
  • Story
  • EM-Press/Patrick van Emst / Brunopress.nl