Lil Kleine reageert op afgelopen periode: 'Tijd heelt alle wonden'

De veelbesproken rapper reageert op de afgelopen periode. Op de mishandeling, zijn carrière en op de fouten die hij heeft gemaakt.
@media (max-width: 679px){#fig-657683bb963ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657683bb963ea img{#fig-657683bb963ea img.lazyloading{width: 470px;height: 470px;}}@media (min-width: 680px) and (max-width: 680px){#fig-657683bb963ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657683bb963ea img{#fig-657683bb963ea img.lazyloading{width: 624px;height: 624px;}}@media (min-width: 681px) and (max-width: 1320px){#fig-657683bb963ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657683bb963ea img{#fig-657683bb963ea img.lazyloading{width: 1290px;height: 726px;}}@media (min-width: 1321px){#fig-657683bb963ea img.lazyloading{background: #eee;}#fig-657683bb963ea img{#fig-657683bb963ea img.lazyloading{width: 948px;height: 533px;}}Lil Kleine

Jorik Scholten, zoals Lil Kleine echt heet, werd begin dit jaar opgepakt op verdenking van mishandeling van zijn vriendin en moeder van zijn kind Jaimie Vaes. Dit gebeurde nadat er beelden werden gelekt waarin te zien was hoe hij haar hoofd tussen een autodeur klemde. De zaak moet nog voorkomen.

Dit was niet de eerste keer dat Lil Kleine werd beschuldigd van mishandeling. Scholten kwam vorig jaar nog in het nieuws, omdat hij Vaes mishandeld zou hebben in hun hotelkamer op Ibiza. Jaimie deed aangifte en Lil' Kleine ging een nacht de cel in. Later trok Vaes de aangifte weer in.

Video Lil Kleine

Maar dat gebeurde niet na het tweede incident met de autodeur. Vaes deed aangifte en verbrak haar relatie met de rapper. De influencer heeft zich sinds die tijd met regelmaat negatief uitgelaten over haar tijd met Scholten.

Kleine hield zich meer op de achtergrond na alle ontstane ophef, op enkele uitlatingen op social media na. Hij bood weliswaar zijn excuses aan, maar richtte zich niet direct tot Jaimie Vaes. De video werd door haar met enige scepsis bekeken, zo liet ze weten via haar advocaat. "Van enig berouw van, noch zelfreflectie op de gevolgen van zijn handelen jegens hen is tot op heden geen sprake".

Nieuwe reactie van de rapper

Sinds die tijd bleef het weer lange tijd stil. De rapper kwam her en der nog in het nieuws, bijvoorbeeld vanwege een vermeende mishandeling in het uitgaansleven waar hij bij betrokken zou zijn, en omdat zijn optreden op een festival werd afgezegd nadat mensen met een kaartje massaal protesteerden. Maar een terugblik op de tumultueuze tijd daarvoor bleef uit. Tot nu.

Na de première van Tino Martin's nieuwe theatertour, een evenement waarbij ook Lil Kleine aanwezig was, sprak hij met Shownieuws. Hij noemt de periode na het uitlekken van de beruchte beelden "hectisch en dat is nog zachtjes uitgedrukt". Of hij ervan geleerd heeft? "Ieder mens maakt fouten, ik ook", stelt hij. "En ieder mens mag zijn fouten verbeteren. Zo kijk ik erop terug."

Verder zegt hij dat hij er het beste van moet maken op dit moment. En dat hij "de beste versie van zichzelf" moet zijn. Lil Kleine: "Daar ben ik mee bezig."

'Dure en harde les'

Hij vervolgt: "Maar voor alle duidelijkheid: ik zou heel veel dingen totaal anders hebben gedaan. Er is zeker spijt. Het is een heel dure, maar vooral harde les die ik doormaak. Mijn vader zegt alleen altijd: ‘Alles gebeurt met een reden.’ Misschien had dit zo moeten gebeuren."

Of de rapper zichzelf weer ziet optreden in Nederland op termijn? Absoluut. "Ik verlang zo naar de grote optredens", zegt hij. Dat gebeurt nu maar mondjesmaat, en dan vooral over de grens. Toch klautert hij straks ook in Nederland weer gewoon het podium op, zo ziet hij dat zelf. Daar heeft hij naar eigen zeggen "veel vertrouwen in". Scholten: "Tijd heelt alle wonden."

  • Entertainment
  • Shownieuws
  • BrunoPress/Heukers Media / Brunopress.nl