Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Inval bij Jumbo-topman Frits van Eerd en negen aanhoudingen i.v.m. groot witwasonderzoek

Vanochtend zijn de politie en FIOD meerdere panden binnengevallen, waaronder het huis van Jumbo-topman Frits van Eerd.

Frits van Eerd

Dat meldt Omroep Brabant. Het OM bevestigt aan de lokale omroep dat het gaat om 'een omvangrijk witwasonderzoek', waarbij inmiddels negen personen zijn aangehouden. De actie vindt plaats in opdracht van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland.

Een van de locaties waar de politie en Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) binnenvielen, is de woning van Jumbo-topman Frits van Eerd in Heeswijk-Dinther. Of Van Eerd een van de aangehouden personen is, blijft vooralsnog onduidelijk. Het OM noch de supermarktketen wil daar op dit moment iets over zeggen.

Witwasconstructies

Omroep Brabant weet wel te melden dat een aangehouden 58-jarige man uit de gemeente Aa en Hunze de hoofdverdachte is. Hij zou de zogenaamde 'spin in het web' zijn in allerlei witwasconstructies, waarmee geld werd 'gezuiverd' via onder andere vastgoed, autohandel en sponsorcontracten in de motorsport. "Daarnaast is er een verdenking van BTW-fraude in de autohandel", schrijft Omroep Brabant. De andere acht verdachten die zijn aangehouden zouden ook betrokken zijn bij de vermeende illegale praktijken.

Link Jumbo-topman Van Eerd

Wat de link is met Frits van Eerd blijft vooralsnog onduidelijk. Evenals het feit of de Jumbo-topman is aangehouden of niet. Zeker is wel dat de FIOD en politie zijn woning zijn binnengevallen, zijn auto auto hebben doorzocht en verhuisdozen uit de woning hebben meegenomen.

Frits van Eerd is sinds 2002 algemeen directeur van het familiebedrijf Jumbo (ook eigenaar van Super de Boer, C100, La Place en sponsor van schaats- en wielerteams, en Max Verstappen) en fervent autoliefhebber. Hij schijnt zelf een behoorlijke autoverzameling te hebben en reed meerdere keren mee in de Dakar-rally.

Later vandaag wordt naar verwachting meer bekend gemaakt over de politie-invallen.

Misdaad
  • Omroep Brabant, de Telegraaf, NOS, AD
  • Pro Shots / Panoramic