Iedere dag het nieuws dat echte mannen interesseert

Het dramatische einde van Frank en Rogier: ‘Hij eist 10.000 per maand’

Het society-stel, dat al twintig jaar samen was, ligt sinds 2020 in vechtscheiding. Hoe hebben de publiekslievelingen het zover laten komen?

Frank en Rogier

In 2018 doken ze ineens op in het RTL-programma 'Steenrijk, Straatarm': het opvallende society-echtpaar Frank Jansen (76) en Rogier Smit (47). Het duo dat naam had gemaakt als interieurdesigners van de sterren in Saint-Tropez en daarna een winkel runden in Den Haag. De flamboyante, ietwat door botox-spuiten bewerkte Rogier en de serieuze dandy Frank kregen hun eigen programma en een enorme deal met Talpa. Toch werden de flamboyante trekjes van Rogier uiteindelijk de neergang van het koppel.

"Hij eist 10.000 euro per maand van me", zegt Frank Jansen tegen Weekend. "Ik eis niks van hem. Ik vraag alleen al een paar jaar of hij een handtekening wil zetten." Deze week begint eindelijk de rechtszaak die een einde moet maken aan hun huwelijk.

"Rogier bleek niet bestand tegen het succes dat we hadden gekregen", aldus Frank tegen Telegraaf. "Hij ging naast zijn schoenen lopen. Bij de opnamen gedroeg hij zich mateloos vervelend. Terwijl de camera’s liepen, maakte hij voortdurend denigrerende opmerkingen, waarmee hij mij beledigde." Rogier werd de vrees van de productie, terwijl Frank altijd de vriendelijkheid zelve was.

Het toxische divagedrag van Rogier was totaal nieuw. Maar alles was nieuw voor het koppel. Rogier kreeg uit het niets honderdduizenden volgers op sociale media. Hij was ineens een échte ster, en kwam hij in contact met knappe mannen en heel veel drugs.

Drugs

In 2020, rond de tijd van de relatiebreuk, dook Rogier plotseling op als hoofdpersoon op juicekanaal Roddelpraat. Hij werd wekelijks besproken in de show van Dennis Schouten en Jan Roos en die eerstgenoemde kreeg wekelijks steeds vreemd appjes van Rogier. In de appjes liet Rogier blijken dat hij uit was op 'jong vlees' bij de 24-jarige Schouten.

Uit kringen rondom Smit kwamen ondertussen steeds ernstigere berichten over het cocaïnegebruik van de interieurdesigner. Hij zou amper slapen en raakte razendsnel aan lager wal. Midden in de nacht kregen mensen de meest bizarre appjes, die Roddelpraat vervolgens weer openbaar maakten.

Dakloos

De verslaving, het afkicken en weer terugvallen, brokkelde Rogier zover af dat hij uiteindelijk geen woonadres meer had. De dakloze diva sliep op een camping in Friesland, waar een vriend kosteloos een stacaravan voor hem had gereserveerd.

Geen wonder dus, dat Rogier het liefst de hoofdprijs aan alimentatie wil. Hij heeft niets meer. Frank is ondertussen vooral blij om straks van zijn ex-geliefde af te zijn. "Dat ik de knoop heb doorgehakt en de scheiding heb aangevraagd, heeft me goed gedaan. Mijn vrienden zeggen dat ik een leuker mens ben geworden."

Entertainment
  • <a href="https://www.shownieuws.nl/entertainment/frank-jansen-rogier-eist-tienduizend-euro-per-maand-van-me" target="_blank" rel="dofollow">Shownieuws</a>
  • ANP